Fakkeltocht2015
Fakkeltocht2015 Foto: Rob Nijmeijer

Geen Fakkeltocht 2017, wel een spannend alternatief!

Verenigingen

In 2013 is de eerste Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis Huis in Son gehouden en met redelijk succes in de daarop volgende jaren.

Echter de vereiste inspanningen van zowel de organisatie als van de sponsoren staan in scheve verhouding tot het resultaat.  Het aantal deelnemers aan de fakkeltocht en met name het aantal verkochte fakkels groeit niet, daarentegen stijgen de kosten en de inspanningen. Ook heeft de Fakkeltocht veel concurrentie van andere activiteiten in het dorp en is de fakkeltocht  heel gevoelig voor het weer en met name het voorspelde weer. 
Afgelopen jaar was regen en wind voorspeld, met als gevolg dat er van het festivalterrein weinig gebruik gemaakt werd. Heel vervelend is als de voorspellingen geen werkelijkheid worden en de gemaakte kosten er wel zijn.
Om al deze redenen hebben we samen met de sponsoren moeten besluiten om voor 2017 geen Fakkeltocht te organiseren en dat we moeten zoeken naar andere vormen van fondsenwerving.

De Fakkeltocht heeft veel goede en positieve publiciteit voor het BTH opgeleverd, wat onder andere terug te vinden is de stijging van het aantal leden van de Club van 100. Voor de Fakkeltocht van de afgelopen jaren heeft de Son en Breugelse zakenwereld van de beste kant laten zien. Zonder de steun en sponsoring van het bedrijfsleven zijn deze evenementen niet uit te voeren. Met name Sportcafé Expreszo en  2Do Events hebben de afgelopen jaren veel tijd en tijd in de Fakkeltocht gestoken.  Heel veel dank daarvoor aan alle ondernemers, ondernemers met een goed hart en met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Geen Fakkeltocht in 2017, de Sonse en Breugelse ondernemers zitten niet stil en hun wil om maatschappelijke te ondernemen blijft bestaan. Een aantal ondernemers organiseert een Vegas-Night op  4 november in Café-Restaurant De Zwaan waarbij een deel van de opbrengst ten goede zal komen aan het Bijna Thuis Huis. 
Geen Fakkeltocht, wel een swingende, spannende avond met hopelijk een mooi resultaat voor allen.