Mia en Tiny van Lieshout aan het mozaieken
Mia en Tiny van Lieshout aan het mozaieken

Gezellige creatieve avond voor KVB leden

Verenigingen

De Katholieke Vrouwen Beweging (KVB) Son en Breugel is een vereniging die, naast gezellige uitstapjes, ook thema-avonden en muzikale en creatieve avonden organiseert. Het is een vereniging van om en nabij 70 leden waarbij de meesten al op leeftijd zijn, maar desalniettemin nog midden in het leven staan. Dit keer was er een workshop mozaïeken en werd er onder leiding van Carin van Mook een dienblad gemaakt. Op de tafels van thuisbasis De Zwaan stonden alle benodigheden klaar en na een korte uitleg gingen de dames aan de slag. 

Iedere vrouw kreeg een ander voorbeeldpatroon en steentjes zodat op het einde van de avond niemand hetzelfde dienblad had. Na het lijmen van de steentjes werd de föhn ter hand genomen om het drogen te bespoedigen. Daarna moesten de steentjes worden ingevoegd en het overtollige cement weer verwijderd. In eerste instantie werd er geconcentreerd gewerkt bij het volgen van het patroon, maar daarna kon er tijdens het werken volop bijgekletst worden. Voor een uitgebreide beeldimpressie van deze avond kun je kijken op de website kvbsonenbreugel.nl

Deze maand is er voor de leden veel activiteit. Op 17 oktober is er een thema-avond over Greenpeace en op 31 oktober gaan de leden naar Kirchhoven in Duitsland. Wil jij ook deel uitmaken van deze gezellige club vrouwen of wil je informatie dan kun je bellen met voorzitter Carin Hulsen. Zij is te bereiken op tel:0499 472054.