Afbeelding

Kringkampioenen gehuldigd bij De Sonse Heide

Verenigingen

Son en Breugel - Zondag 7 januari werd de laatste selectiewedstrijd ponydressuur van de KNHS Kring Eindhoven - de Kempen georganiseerd op Manege Sonniushof door rijvereniging De Sonse Heide. De eerste ruiters reden al om 09.00 uur de ring in, de laatste huldiging van de kringkampioenen vond om 20.00 uur plaats. Door het LiveScore systeem kon het publiek de punten van de deelnemers direct volgen en voor alle pony's kregen de ruiters bij het verlaten van de ring een zakje muesli en een lekkere wortel voor het harde werken.

De dag begon met de kleinste ruiters en pony's. In de klasse A/B-B was Maud Lintsen met Snelsstable Gameboy de afgetekende winnares met maar liefst 208 punten. In de gecombineerde klasse A/B-L1/L2 won Femke Ceelen met Blackberry. De laatste klasse die door jury Wenda Welten werd beoordeeld was de klasse C-B. Deze werd gewonnen door Puck van de Ven met haar pony Jolly Jumper.

Lid van De Sonse Heide Frederique Hermans won haar thuiswedstrijd in de klasse C-L1/L2 met Lotus. In de D-B, gejureerd door Renee Schellekens, was het Renee Meijer met Benny Boy-S die de hoogste score behaalde. 
Anja van de Schoot was de jury in de laatste rubrieken. In de C/D/E-M1 was de pony Alexandro D.J. met Danique van der Heijden de beste. In de rubriek C/D/E-M2 waren de combinaties erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging Laura van Gennip er met de winst vandoor met haar pony Ti Sento.  De klasse D/E-L1 werd met overmacht gewonnen door Lynn Hendrikx op Klipper met maar liefst 213,5 punten. De dag werd afgesloten met de klasse D/E-L2 waarin het oranje lint was voor Demi van Limpt met Werlindo.

Voor afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen zijn verschillende selectiewedstrijden gereden, waarvan de laatste wedstrijd bij Manege Sonniushof plaatsvond. Dat betekende na iedere rubriek een huldiging en ereronde op de pony. De Kringkampioenen die gehuldigd zijn voor kring Eindhoven – De Kempen zijn geworden:
Klasse A/B-B: Maud Lintsen met Snelsstable Gameboy
Klasse C-B: Alisha Verstappen met Fabiola
Klasse D/E-B: Annemarie Teunisse met Mister Nice Guy
Klasse A/B-L1: Femke Ceelen met Blackberry
Klasse A/B-L2: Louise Hooijen met Jolly Jumper
Klasse C-L1: Gwen van Veldhoven met Sil
Klasse C-L2: Annemarie Teunisse met Nikki Nova
Klasse D/E-L1: Sema Lintsen met Ebonita v.d. Hout
Klasse D/E-L2: Renske van Gansewinkel met Lizzy
Klasse C-M1: Kealey Vroomans met Malibu van het Hazenpad
Klasse D/E-M1: Danique van der Heijden met Alexandro D.J.
Klasse D/E-M2: Laura van Gennip met Ti Sento
 

Afbeelding
Afbeelding