Afbeelding

SeniorenRaad Thema-ochtend

Verenigingen

De werkgroep Welzijn en Zorg van de SeniorenRaad organiseert elk vrijdag een koffie-ochtend in De Boerderij. Op de vierde vrijdag van de maand wordt aandacht besteed aan een onderwerp dat voor senioren belangrijk is. Op vrijdag 23 februari geeft Evelyn Kreukniet, een Power Point–presentatie over het project ANWB Automaatje. Evelyn is de coördinator van het project.

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. De formule van deze activiteit is ontwikkeld door de ANWB, maar ANWB AutoMaatjemoet worden georganiseerd en uitgevoerd door een plaatselijke instelling. Dankzij het initiatief en de inspanningen van 'Son en Breugel verbindt', is er nu ook in ons dorp een ANWB AutoMaatje.

De vrijwillige chauffeurs gebruiken hun eigen auto. Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, huisarts of fysiotherapeut, maar is ook bedoeld voor leuke doelen, zoals een bezoek aan familieleden, vrienden of kennissen, de kapper of gezellig winkelen. Ook kan van deze service gebruik worden gemaakt om een koffie-ochtend te bezoeken die de SeniorenRaad elke week voor alle senioren organiseert in De Boerderij, in Braecklant en in de Ontmoetingsruimte van de kerk aan de Zandstraat 26. Als bijdrage in de kosten van de chauffeur wordt 30 cent per kilometer gevraagd plus eventuele parkeerkosten.

Aanmelden
Wie van plan is om van het ANWB AutoMaatje gebruik te maken, kan dat laten weten aan de coördinator, Evelyn Kreukniet. Zij is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur bereikbaar via telefoon (0499) 209 609. Zij komt dan bij de aanstaande passagier thuis kennis maken en bespreekt daar de verdere gang van zaken.

ANWB Automaatje Son en Breugel is 3 november jl. van start gegaan en is een groot succes. Er zijn reeds meer dan 400 ritten gemaakt door enthousiaste vrijwillige chauffeurs. Tijdens de thema-ochtend op 23 februari zullen twee chauffeurs vertellen over hun ervaringen,

Meer informatie is te vinden op www.sonenbreugelverbindt.nl

De thema-ochtend is van 10.00 –12.00 uur. De Boerderij is makkelijk te bereiken via
het parkeerterrein van De Bongerd, Asteroïdenlaan 2 A, Breugel. De toegang is gratis; wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee.

Alle belangstellenden, jong én oud, zijn van harte welkom.

Evelyn Kreukniet