jeugdtoernooi VC Pieter Brueghel
jeugdtoernooi VC Pieter Brueghel

Geslaagd jeugdtoernooi VC Pieter Brueghel

Verenigingen

Son en Breugel - Zondag 11 maart vond het CMV toernooi van VC Pieter Brueghel plaats in De Landing. Meer dan 70 jeugdteams in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar namen het op tegen elkaar. 
Er waren maar liefst zo'n 400 enthousiaste kinderen op de been, afkomstig van verschillende clubs uit de regio.

's Ochtends speelden de allerkleinsten, niveau 1 en 2 tegen elkaar, later niveau 3 en 4 en in de middag niveau 5 en 6. Omdat volleybal best een lastige sport is om aan te leren, zijn de niveaus de bouwstenen om volleybal uiteindelijk onder de knie te krijgen. Zo staan in niveau 1 het gooien, vangen en bewegen centraal en komen in de hogere niveaus het opslaan, drie keer overspelen en smashen aan bod. Pas als een kind een niveau onder de knie heeft, stroomt het door naar het volgende niveau. Op die manier leren de kinderen stapsgewijs volleyballen.
Aniek, 9 jaar, speelster van niveau 4: "Ik vond het leuk omdat het zo druk was, wel 71 teams. En het ging heel goed, vast omdat er veel papa's en mama's en opa's en oma's kwamen kijken. We zijn tweede geworden in onze poule!"

Dankzij de vele vrijwilligers is het een geslaagde dag geworden, waarvoor dank! 
Maak kennis met volleybal via Sjors Sportief 
Ben je nieuwsgierig naar de sport volleybal? Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse sporten. Hierdoor kunnen kinderen zich oriënteren en hun talenten ontdekken. Het maakt niet uit welke sport je doet, als je maar lekker in beweging bent. Het leukst is dat natuurlijk met je nieuwe vrienden bij VC Pieter Brueghel! Als je geïntegreerd bent, meld je aan via sjorssportief.nl en schrijf je in voor de trainingsavond van 9 of 16 april, van 18:15 tot 19:30 uur. Je bent van harte welkom!
Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl. Voor jeugdzaken kun je contact opnemen met jeugd@vcpieterbrueghel.nl.