Dames 1 VC Pieter Brueghel juicht na het scoren van weer een punt

Dames 1 VC Pieter Brueghel pakt set tegen koploper

Verenigingen

Son en Breugel - Eindelijk was het dan zover, de wedstrijd tegen de koploper. Pegasus had nog geen wedstrijd dit seizoen verloren en daar wilden de dames van Pieter Brueghel wel verandering in brengen.

Pieter Brueghel staat op dit moment derde, met twee wedstrijden en drie punten minder ten opzichte van de huidige nummer twee. De achterstand op Pegasus was wel wat groter en normaal gesproken ook niet meer in te halen. De eerste wedstrijd van het seizoen waren de dames tegen Pegasus 2 kansloos in tot nu toe de slechtste wedstrijd van het seizoen. Dat was tot vandaag ook nog de enige wedstrijd die werd verloren. Af en toe is er wel een setje verspeeld, maar uiteindelijk werden de wedstrijden winnend afgesloten.

Na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen. Pieter Brueghel startte goed en nam een kleine voorsprong. Er werd goed verdedigd en ook bij het net was iedereen goed geconcentreerd. Ook nu kwam er een opslagbeurt van Pegasus waar Pieter Brueghel moeite mee had. Wat ook werd geprobeerd, de schade kon niet meer hersteld worden en de set werd helaas net verloren met 22-25.

De tweede set ging verder waar de eerste set was geëindigd, goed spel, sterke aanval en af en toe een slim balletje tussendoor voor de afwisseling. Ook deze set ging weer gelijk op. Voor ieder punt werd hard geknokt, maar ook nu ging de setwinst naar de dames van Pegasus, maar wel met het kleinste verschil 23-25. Stiekem werd ervan gebaald, want Pieter Brueghel was er zó dichtbij. Het lukte niet meer om Pegasus de eerste verliespartij te bezorgen, dan maar de troostprijs en één setwinst binnen halen. De dames hadden er zeker vertrouwen in en gingen gewoon lekker door met gevarieerd aanvallen, slim spelen en goed blokken. De tribune stroomde vol met supporters en de dames werden luid aangemoedigd. De hele set bleef Pieter Brueghel een paar punten voor staan. Langzaam werd de voorsprong uitgebouwd en kon de setwinst hun bijna niet meer ontgaan. Tot de laatste bal werd er goed gespeeld en gelukkig werd de derde set relatef makkelijk binnengehaald, 25-21. De doelstelling werd niet gehaald (winst van de wedstrijd), maar het was een leuke wedstrijd en Pieter Brueghel bleef niet met lege handen achter en dat is tegen de beoogd kampioen ook wat waard.

Ben je nieuwsgierig naar de sport volleybal? Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse sporten. Hierdoor kunnen kinderen zich oriënteren en hun talenten ontdekken. Het maakt niet uit welke sport je doet, als je maar lekker in beweging bent. Het leukst is dat natuurlijk met je nieuwe vrienden bij VC Pieter Brueghel! Als je geïntegreerd bent, meld je aan via sjorssportief.nl en schrijf je in voor de trainingsavond van 9 of 16 april, van 18:15 tot 19:30 uur. Je bent van harte welkom!
Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl. Voor jeugdzaken kun je contact opnemen met jeugd@vcpieterbrueghel.nl.