Duiken met een beperking Red Lobster maakt het mogelijk
Duiken met een beperking Red Lobster maakt het mogelijk

Duiken met een beperking Red Lobster maakt het mogelijk

Verenigingen

Son en Breugel - Op 28 maart en 4 april werd er door Red Lobster een duikclinic gegeven voor leerlingen van de Emiliusschool als ondersteuning voor hun jaarlijkse sportdag.
In groepjes van 4 a 5 kinderen werd er onder begeleiding gesnorkeld en kon men ervaren hoe het is om met perslucht apparatuur onderwater te kunnen ademen.
Zeer enthousiast en soms zenuwachtig was dit voor velen een geweldige ervaring.

De stichting Red Lobster Divers, opgericht in 2002 heeft als doelstelling, het stimuleren en mogelijk maken van deelname aan snorkel en duiksportactiviteiten voor mensen met een beperking. Iedere woensdag middag van 16.00 tot 17.00 uur wordt door "Red Lobster" in het zwembad van de Emiliusschool (Zonhove) snorkel en duikles gegeven voor mensen (kinderen) met n beperking.
Vaak op een speelse manier worden technieken en vaardigheden bijgebracht om deze mooie onderwatersport te kunnen beoefenen.
Momenteel is er nog plek voor nieuwe leerlingen. Mocht er intersse zijn, kom een keer kijken of neem even contact op via de website of per email.
Website: www.redlobsterdivers.nl
Email adres: info@redlobsterdivers.nl

De doelstelling is stimuleren van deelname aan snorkel- en duikactiviteiten voor mensen met een lichamelijke, visuele, auditieve, leer- en/of verstandelijke beperking. (autisme, syndroom van Down, spierziektes, aangeboren hersenafwijkingen, gedragsstoornissen, etc.).
Iedereen, die zich om wat voor reden dan ook, niet geaccepteerd of thuis voelt bij een reguliere duikvereniging behoort tot de doelgroep.

Wanneer deze doelgroep met sport bezig is, zien we vaak (gedrag)verbeteringen buiten de sport.
De structuur die nodig is om verantwoord te kunnen duiken en de rust die ervaren wordt onder water, werkt niet zelden heilzaam op het overig functioneren van de deelnemers.
Het zelfvertrouwen neemt toe (ik kan duiken en dat is stoer). Dit is niet wetenschappelijk bewezen, maar wordt wel zo ervaren, ook door ouders of verzorgers en begeleiders van onze deelnemers.

Momenteel is RedLobster actief op vier locaties, te weten:
Mytylschool Eindhoven, De Kuip in Deurne, Tongelreep in Eindhoven en in de Emilius school in Son en Breugel op woensdagmiddag als schoolse en naschoolse activiteit.

De begeleiders zijn allen ervaren duikers, die opgeleid zijn om personen met een beperking te begeleiden.
Uiteindelijk kunnen deelnemers bij gebleken geschiktheid reguliere brevetten halen. Mocht om redenen een regulier brevet niet haalbaar zijn dan hebben we ook de mogelijkheid om aangepaste brevetten uit te schrijven van de DDI( www.ddivers.org) Middels deze brevetten kan men zien hoeveel begeleiding een kandidaat nodig heeft om zich veilig onderwater te kunnen bewegen.