Wilson tennisclinic bij HTC Son Tennis
Wilson tennisclinic bij HTC Son Tennis Foto: HTC Son Tennis

Geslaagd Wilson tennisclinic HTC Son Tennis met Miriam Oremans.

Verenigingen

Een 50 kinderen waren op de been tijdens Wilson tennisclinic bij HTC Son Tennis. Op zondag 8 juli werd aan alle 81 deelnemers van het VDL GL Precision toernooi een clinic aangeboden op de tennisbanen van HTC Son Tennis, namens Wilson en De Wit Schijndel. Het was de eerste dag van het open toernooi voor kinderen t/m 16 jaar. Maar liefst 50 kinderen deden mee aan de clinic.


Na een gezamenlijke warming-up (ja, zelfs met dit weer moeten de spieren nog opgewarmd worden) werden ze ingedeeld op hun eigen spelniveau om in twee sessies van een halfuur ballen aangespeeld te krijgen van professionele trainers en tips mee te krijgen, die ze misschien nog goed van pas komen bij de wedstrijden de komende week.
De kinderen begonnen met het terugspelen van forehands en backhands. Later werden er korte series ballen aangespeeld achterin het veld, rond de servicelijn en daarna eentje bij het net voor een volley. Toen kwam het aan op het goed plaatsen van de bal: diep cross (= schuin en achterin het veld), kort cross en dan rechtdoor. De clinic werd aangestuurd door voor velen een bekend gezicht: Miriam Oremans.

Tussen de sessies hadden de kinderen een halfuur pauze. Waar de één langs de kant zat te kijken hoe de andere kinderen het deden, zat de ander binnen om als opvolger van Max Verstappen in een echte racestoel met stuurtje virtueel een circuit te verkennen. En dan waren er nog de die-hards die tijdens hun pauze gewoon op de binnenbanen verder tennisten.
De clinic werd afgesloten met allerlei prijsjes die op de baan werden gelegd, van gripjes tot sleutelhangers. Als de kinderen een prijsje raakten met hun bal, was die voor hen. Met voor alle deelnemers nog een ijsje na afloop, was deze middag een perfecte start voor een mooie toernooiweek!