Heren 1 VC Pieter Brueghel
Heren 1 VC Pieter Brueghel Foto: VC Pieter Brueghel

Heren 1 VC Pieter Brueghel vindt zijn draai in de hoofdklasse

Verenigingen

Son en Breugel - Heren 1 is de competitie uitstekend begonnen met een gelijkspel, 2-2 en uitwinst, 3-1! Na het debuut van vorig jaar in de hoogste regionale klasse, had heren 1 vorig seizoen moeite om een constant hoog niveau vast te houden. Met een seizoen in de benen, lijkt het team nu veel beter op elkaar ingespeeld. Na het gelijkspel van vorige week tegen een topteam, werd nu afgerekend met VC Blox. Wat vorig jaar nog een moeizame uitwedstrijd was, werd de wedstrijd nu met 3-1 winnend afgesloten.

De eerste set liep VC Pieter Brueghel al snel uit naar een comfortabele voorsprong en uiteindelijk setwinst. De heren zaten er vanaf het begin gretig bovenop. Zo werden de aanvallen van VC Blox met uitstekende blokkades en solide verdediging geneutraliseerd, waarna de heren zelf wel punten scoorden door over of door het blok te slaan.

De tweede set deed VC Blox wat terug, met name via hun beste speler, die steeds vaker langs het blok af scoorde. De derde en de vierde set schakelden de heren van VC Pieter Brueghel een tandje bij met uitstekend spel en variatie in de aanval. Zo had Jasper (Fluf) net iets meer ruimte dan balbreedte tussen de antenne en het blok, maar wist die beperkte ruimte te benutten voor een weergaloze aanval "binnen de vier". Enrique (EA Sports) had de bal van de wedstrijd; na een slechte pass werd de bal in de scrimmage "achter de 3" gesetupt, waarna de bal gruwelijk hard door Enrique werd binnengejaagd (zie foto ter illustratie).

De volgende "thuis"wedstrijd, in sportcomplex Kempen Campus in Veldhoven vanwege de alom bekende bouwkundige perikelen met de thuisbasis, mogen de heren aantreden tegen de studenten van Tamar, waar ze het traditioneel lastig tegen hebben.