Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 062bfd
Algemeen / Son & Breugel

Van Sporthal Apollo naar Zorgvilla De Kleine Heide: een wereld van verschil!

  Zakelijk

Donderdag 29 september vond de officiële opening plaats van Zorgvilla De Kleine Heide aan de Europalaan in Son en Breugel, een uniek concept in onze regio.

Door: Henriette van Berkel

Voor degenen die al langer in Son en Breugel wonen was de Sporthal Apollo jarenlang een begrip. Wie heeft er niet gevoetbald of met de school een toernooi gespeeld, of opgetreden in een musical aan het einde van de basisschool? Maar na de bouw van de nieuwe sporthal stond de Apollohal er verlaten en verwaarloosd bij, geen leuke aanblik. Zeker niet voor de omliggende bewoners.

4 Jaar geleden is er, zoals wethouder Robert Visser later vertelt, het eerste contact geweest om een zorgvilla te realiseren op de plek van de Apollohal. En nu staat de villa er dan ook, volgens Visser ongekend snel voor begrippen in de bouwwereld. Het komt niet vaak voor dat een wethouder een dergelijk project binnen een ambtsperiode gerealiseerd krijgt, zegt hij met enige trots.

De opening
Voor de feestelijke opening waren ook de buurtbewoners uitgenodigd, als een vorm van dank voor de overlast die ze het afgelopen jaar van de bouw hebben ervaren. Maar in gesprekken met de bewoners blijkt dat die overlast nogal is meegevallen. Zij zagen iets moois ontstaan in hun voor-of achtertuin.
De gasten werden ontvangen door 2 prachtig uitgedoste dames en men kreeg de gelegenheid om zelf al rustig rond te kijken. Zoals in de gemeenschappelijke lichte ruimte waar de bewoners kunnen lezen, piano spelen of tv kijken. In de bibliotheek geen Privé of Story maar boeken over kunst of muziek. De openslaande deuren naar de tuin nodigden uit om ook daar een kijkje te nemen. De ruimtes zijn sfeervol ingericht, met oog voor detail, waar elk bewoner zich ongetwijfeld thuis zal voelen.

Mevrouw Esther van Dalen, directeur a.i. van Zorggroep De Laren, opende het officiële gedeelte. Zij gaf aan trots te zijn op dit gebouw en sprak de hoop uit dat ook de bewoners en het personeel dat zullen worden. De Villa is een plek waar ontzorgd wordt, waar mensen zich thuis moeten voelen en waar ze met een steuntje in de rug zelfstandig kunnen wonen. Daarvoor zijn dan ook alle mogelijkheden aanwezig. Er wordt dagelijks vers gekookt, een fitnessruimte is beschikbaar evenals een kapsalon. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en de bewoners kunnen deze naar eigen smaak inrichten. De technische dienst is beschikbaar om de nodige klussen te doen.
Mevrouw van Dalen nodigde wethouder Visser uit om de jeu de boules baan te komen gebruiken en daarvoor kreeg hij dan ook een set ballen cadeau. Evenals de heer Hoogendorp, commercieel directeur die namens het uitvoerende aannemersbedrijf Van Grunsven het woord voerde.

Aan Robert Visser de eer om het pand officieel te openen. Na een korte toespraak waarin hij de voorgeschiedenis van de bouw de revue liet passeren, werden de gasten uitgenodigd om naar buiten te gaan. Ook had hij de vlag van Son en Breugel meegebracht als welkomstcadeau want, zei hij: "er is vergunning voor 2 masten en ik zie er nog maar 1".
Met behulp van de 2 mooie dames werd de naam onthuld en uiteraard was er daarna gelegenheid voor iedereen om de diverse appartementen te bekijken. Mevrouw van Dalen leidde zelf een aantal groepjes rond om toelichting te geven en vragen van belangstellenden te beantwoorden.

Voor de bewoners zal het een aangename plek zijn om te wonen, voor de omgeving een plezier om naar te kijken en Son en Breugel kan er trots op zijn om een dergelijke zorgvoorziening te bieden. Het dorp is er weer een stuk mooier door geworden.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>