Kringloopwinkel
Kringloopwinkel

Kringloopwinkel Son en Breugel gaat gedeeltelijk verhuizen

Zakelijk

De Kringloopwinkel aan de Nieuwstraat in Son en Breugel gaat verhuizen. Eind maart opent de winkel haar deuren een stukje verderop in de Nieuwstraat 15, in het pand waar voorheen Fiets en Sport Van den Berg fiets zat.

Door: Arjen Strik

De vestiging op de oude locatie blijft voorlopig nog open maar zal op termijn worden gesloten. Daarna zal er elders, later nog een nieuwe tweede locatie worden geopend.?Dat zal een locatie worden waar met name de werkzaamheden zoals het sorteren van binnengekomen goederen en opslag zal plaatsvinden.

Kringloopwinkel gaat op de loop
"Met de recycling van huishoudelijke spullen en inboedels bestaan we bijna acht jaar." Hijgend ploft Joost Franken, eigenaar van Kringloopwinkel Son, op een stoel. "Het zweet staat me op de rug", zegt hij. "Achter de schermen gebeurt veel meer dan men denkt. We zijn hier allemaal gelijk, ik werk gewoon mee. Inmiddels bestaan we uit drie bedrijven: FrankenService, gespecialiseerd in het ontruimen van woningen, bedrijfspanden en terreinen; KringloopWinkel Son, verkoop van bruikbare meubels, kleding en andere gebuiksgoederen; Veilinghuis-Online.nl, via een internet veiling worden bijzondere, unieke of zeldzame objecten te koop aangeboden."

Verhuizen en activiteiten splitsen
"Maar we gaan verhuizen en onze activiteiten opsplitsen. Deze panden worden afgebroken en maken plaats voor nieuwbouw, dat wisten we van tevoren, maar niet wanneer. Eind van dit jaar moeten we hier weg zijn in verband met de nieuwbouw van appartementen.
Het huidige pand heeft een vloeroppervlakte van ca. 1600 m². Ik heb getracht een gelijkwaardig pand te vinden in Son en Breugel. Dat is me niet gelukt , ik botste op ingewikkelde vergunningsregels of bestemmingsplannen. Ik heb daarom besloten het bedrijf te splitsen in detailhandel en opslag."

Hoogwaardige kringloopartikelen
"In het nieuwe pand aan de Nieuwstraat 15 komt een echte winkel met zeg maar 'hoogwaardige kringloopartikelen'. Je moet daarbij denken aan nog goed bruikbare en verkoopbare kleding, huishoudelijke electronica, boeken, CD's, snuisterijen en curiosa. We merken dat onze klanten steeds kritischer worden. We gaan dus keuzes maken wat we daar gaan aanbieden. Verwacht geen plastic bakjes meer met knopen en schroeven. Eind maart openen we de deuren."

Milieustraat is per april de afgifte locatie
"Dat betekent ook dat we gaan stoppen met de inname van spullen op onze huidige locatie. Per 1 april worden er door ons geen spullen meer aangenomen aan de Wilhelminalaan. Voor de afgifte van nog bruikbare goederen kan men dan terecht bij de Milieustraat. We zijn daar altijd aanwezig en nemen daar de spullen in. Uiteraard blijft de afgifte gratis."

Op zoek naar een nieuw pand
"Onze huidige vestiging blijft nog open tot november. Tot die tijd zal het pand nog in gebruik zijn voor de verkoop van grotere meubelpartijen, bedden, kasten en witgoed. Ook gebruiken we het nog als opslagruimte, magazijn en werkplaats. Ondertussen gaan we op zoek naar een geschikte locatie om ons Recycling bedrijf in te huisvesten. Uiteraard blijft FrankenService, de woningontruimer gewoon bestaan. Het veilinghuis online (www.veilinghuis-online.nl) blijft ook actief, we zullen daar zelfs steeds meer mooie unieke spullen op veilen omdat de winkelruimte kleiner wordt. U kunt zich aanmelding via de website (www.veilinghuis-online) en zo op de hoogte blijven. Binnenkort wordt het ook mogelijk om uw eigen en mooie spullen te veilen op deze website. Dat antieke kastje van uw overgrootmoeder of dat ene schilderij dat anders maar op zolder blijft staan. Via de website van veilinghuis-online vind u er vast een geïnteresseerde koper voor."

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verhuizing op:
http://www.kringloopwinkelson.nl