Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Kringloopwinkel Son in een nieuwe Jas. Opening op 1 april

Zakelijk

Son en Breugel - De gezelligste, meest uitgebreide en goedkoopste Kringloopwinkel van Zuid-Nederland gaat verhuizen en opent haar deuren op zaterdag 1 april op de Nieuwstraat 15 in Son.

Door: Arjen Strik

Een 1 aprilgrap?
"Nee, het is geen 1 aprilgrap," zegt Joost Franken, eigenaar van Kringloopwinkel Son. "We zetten een belangrijke stap in het professionaliseren van onze kringloopwinkel."
Hij vertelt gepassioneerd: "Het stoffige imago van de kringloopwinkel hebben we eigenlijk al tijden ingeruild. Toen we ca. 8 jaar geleden begonnen waren we niet zo kieskeurig in ons aanbod maar tegenwoordig verkopen we de hipste spullen. Nog steeds tegen een lage prijs zoals dat in een kringloopwinkel hoort.

Kringloop geen taboe meer
Naar de kringloop gaan is geen taboe meer, maar mode", zegt Joost. "Mensen kopen tegenwoordig de gekste meubeltjes, die ze zelf opknappen, vinden nostalgische curiosa of gewoon nog goed bruikbare artikelen of apparatuur. Per dag hebben we zo'n 200 tot 300 klanten. Wij zijn als Kringloopwinkel ambitieus en willen graag groeien. We zorgen voor sociale werkgelegenheid. We hebben werkplekken voor mensen die weer terug willen komen op de arbeidsmarkt maar voor wie dat niet makkelijk gaat. Juist nu, bieden we werkgelegenheid voor een brede doelgroep. Bij kringloop Son werken ca 25 mensen. Voor veel mensen is werk een belangrijk deel van hun leven. Het levert niet alleen een inkomen op, maar biedt ook de mogelijkheid voor maatschappelijke participatie. Het zijn de mensen die werkzaam zijn bij ons kringloopbedrijf, die onze groei mogelijk maken. Zij zijn een belangrijke schakel tussen gebruik en hergebruik."

Moderne kringloopwinkel
"Ons nieuwe pand wordt een moderne kringloopwinkel. Fris opgeknapt van binnen, met moderne LED-verlichting en een frisse uitstraling. We hebben nieuwe stellingen om onze producten te promoten en te presenteren. Dagelijks zullen we de stellingen opnieuw aanvullen. Boeken, videos en CD's. Games en electronische apparatuur, kleding, meubels en curiosa.
"Om de opening een officieel tintje te geven, knip ik deze zaterdag bij de ingebruikneming een lintje door. De klanten van deze dag, die meer dan 5 euro besteden krijgen allemaal, zolang de voorraad strekt, een leuk presentje."
Voor alle duidelijkheid
Onze huidige winkel aan de Nieuwstraat blijft nog open tot november 2017. Ook hier komen steeds nieuwe spullen binnen. U kunt dus op twee plaatsen komen kijken en snuffelen!
Afgifte goederen tot nader orde omgewijzigd
Als laatste merkt hij op dat de afgifte van goederen tot nader bericht nog op de huidige locatie in de Wilhelminalaan plaatsvindt. Meer info op: http://www.kringloopwinkelson.nl

Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen