Afbeelding

Presentatie reflexzonetherapie en omgaan met (chronische) pijn Zuidoost Brabant

Zakelijk

Van 18 tot 24 september 2017 vond de Internationale Week van de Reflexologie plaats. In deze week wordt aandacht geschonken aan één bepaald thema. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) had voor 2017 het thema 'omgaan met pijn' gekozen. Speciaal in deze week, maar ook daarna, zal aan dit thema extra aandacht worden besteed door veel reflexzonetherapeuten van VNRT.

Uit onderzoek is gebleken dat reflexzone therapie positieve effecten heeft zoals vermindering van spierspanning, meer balans van het zenuwstelsel, verbetering van het functioneren van organen en verlichting van pijnklachten. Hierdoor kan een algeheel gevoel van welbevinden worden ervaren en een mentale versterking. Dit kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. De methode is veilig en heeft geen bijwerkingen.

De kosten van de reflexzonetherapie worden voor een groot gedeelte vergoed door de ziektekostenverzekeraars (mits u aanvullend verzekerd bent). Omdat vergoedingen vanuit het aanvullend pakket worden gedaan, wordt hiervoor geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. Bij een reflexzonetherapeut kunt u zonder verwijzing terecht.

Naar aanleiding van de Week voor de Reflexologie 2017 worden er door het hele land door VNRT therapeuten informatiebijeenkomsten georganiseerd over omgaan met pijn en wat reflexzonetherapie hierin voor u kan betekenen. Aansluitend op het informatieve gedeelte is er gelegenheid voor een korte kennismakingsbehandeling.

Voor Zuidoost Brabant vindt deze presentatie plaats op:

• 7 oktober 2017 in de Boerderij, Leeuwstraat 2 te Son en Breugel
Aanvang 13.30 uur
Entree is € 5,00, dit is inclusief koffie/thee en korte voetreflex behandeling

Tijdens de presentatie zal met name aandacht worden gegeven aan:
- Wat is Reflexzonetherapie?
- Wat kun je er mee bereiken?
- Wat is de toegevoegde waarde voor een patiënten met (chronische) pijn?
- Er is ruimte voor uitwisseling en vragen.

De presentaties worden gevolgd door een korte ontspannende reflexzonebehandeling voor de aanwezigen door de reflexzonetherapeuten.

Bent u niet in de gelegenheid om een presentatie bij te wonen, en wilt u wel kennis maken met reflexzonetherapie, dan kunt u contact opnemen met de VNRT of een reflexzonetherapeut in uw omgeving. Op onze site www.vnrt.nl vindt u meer informatie en kunt u zoeken naar een reflexzonetherapeut.

U kunt zich aanmelden voor de presentatie via e-mail: vakgroepreflexbrabantzo@gmail.com
Ook voor vragen kunt u dit e-mailadres gebruiken.