Arjen Brand in actie
Arjen Brand in actie

Variatie in verbinding: Arjen Brand (Son Sport)

Zakelijk

Son en Breugel - Ik sprak Arjen Brand bij zijn sportschool, SonSport Activity Centre, vlak voor de kerst. Links van de balie stond de kerstboom te pronken, in vol ornaat, met daarin speciale kerstballen. De klanten van SonSport konden hun eigen kerstwens invullen en in de boom hangen, en daarmee kans maken op een leuke prijs! Het was een mooi sfeerplaatje.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Ik was niet zomaar bij SonSport. Niet om te sporten, moet ik in alle eerlijkheid bekennen. Ik was er vanwege de nominatie van Arjen voor Ondernemer van het jaar 2017. 'Ik moet eerst iets rechtzetten', zegt Arjen. 'De nominatie is niet alleen voor mij, óók voor mijn vrouw, Danny Aarts'. En voor het team van SonSport!

Familiegevoel

Ondernemen doet Arjen niet in z'n eentje, hij heeft hulp van Danny en een team van 21 personeelsleden, waarvan er vijf fulltime bezig zijn. De sportschool is open van 7 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds, er worden meer dan 70 lesuren gegeven. Dat is veel qua aantal uren, het aanbod is ook zeer divers als het gaat om bewegen. Van fitness tot aerobics, en ook sporten die er een beetje tussenin zitten, zoals het Braziliaanse Capoeira.

Van jong tot oud, of u fanatiek bent of het liever rustig aan doet, u kunt bij het team van SonSport terecht. Arjen, Danny en hun team willen een familiesfeer creëren, een sfeer waar iedereen zich thuis voelt. Mensen komen naar SonSport met verschillende doelen, echt niet alleen om af te vallen. Sommigen komen voor judolessen of danslessen, of even een uurtje sporten. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze willen bewegen!

Er heerst echt een familiegevoel bij SonSport, dat blijkt wel uit het feit dat hele gezinnen er sporten. Vader, moeder, kinderen, het hele gezin.

Verbinden

Verbinden is het thema van de verkiezing 'Ondernemer van het jaar', het is ook het thema bij SonSport. De afvalchallenge, die 8 januari van start gaat, is een goed voorbeeld. Deze challenge is speciaal bedoeld voor mensen die het moeilijk vinden om te gaan sporten. De deelnemers gaan een jaar lang in groepsverband aan het werk. Eerst maken ze kennis met diverse sporten, daarna nemen ze deel aan het normale lesprogramma. Wel onder speciale begeleiding, met iedere twee weken een persoonlijke evaluatie én een persoonlijke coach.

De deelnemers zijn echt vrienden geworden, eigenlijk een beetje familie. Ook bij mensen die regelmatig dezelfde groepslessen volgen zie je vriendschappen ontstaan. Dat wordt allicht geholpen door het feit dat SonSport gratis thee en koffie aanbiedt, met de bedoeling mensen te verbinden. Missie geslaagd, zou ik zeggen!

In 2001 is SonSport begonnen, in het oude gebouw op sportpark De Gentiaan, waar nu De Landing staat. In de periode dat De landing in aanbouw was, zaten ze tijdelijk in café en pension Den Heuvel aan de Nieuwstraat. De indeling en aankleding hebben Arjen en Danny zelf geregeld, SonSport ademt daardoor een geheel eigen sfeer uit!

Droom die uitkwam

Het is altijd Arjens droom geweest een sportschool te beginnen. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het CIOS, Arjen is volleerd én gediplomeerd leraar in jiujitsu, judo en aerobics. Toen Arjen zijn opleiding had afgerond, kwam de sportschool van zijn oude judoleraar te koop. Dat was een niet te missen kans, die Arjen met beide handen aangreep. Het was niet makkelijk, Arjen was jong en werd echt in het diepe geworpen. Daar leer je wel veel van. Toen Arjen Danny leerde kennen en Danny ging meedraaien, werd het al makkelijker. Arjens droom werd de droom van Arjen en Danny samen!

DeMooiSonenBreugelKrant feliciteert het team van SonSport Activity Centre met de nominatie en wenst hen veel succes!