Afbeelding
Foto: Wil Feijen

OVSB actief en betrokken voor ondernemers

Zakelijk

Son en Breugel - Op maandagavond 8 januari was er de nieuwjaarsreceptie voor de leden van De Ondernemers Vereniging Son en Breugel (OVSB).

De druk bezochte receptie was dit keer in restaurant 't Kleijn Geluck aan het Raadhuisplein in Son en Breugel. Een nieuwjaarsreceptie is vaak bedoeld om even terug te kijken, maar vooral om vooruit te kijken. Dat deed het bestuur van de OVSB dan ook! Terug kijken naar de bereikte doelen en evenementen maar ook vooruit kijken naar wat er nog allemaal moest gebeuren.
Miranda Kampers, voorzitter van de OVSB, vertelde over een landelijk onderzoek waar ook Son en Breugel bij betrokken is. Uit onderzoek over koopgedrag blijkt dat veel inwoners van dorpen hun inkopen in de dichtstbijzijnde stad doen. Soms verklaarbaar door het aanbod, vaak ook niet. Daarom opperde Kampers dat het vasthouden van de consument in eigen dorp een taak is van de ondernemers en de gemeente. Het moet aantrekkelijk blijven om te winkelen in je eigen dorp.

Ook speelt de OVSB een steeds grotere rol in het overleg met de gemeente als het om te nemen besluiten of afspraken gaat die invloed kunnen hebben op het ondernemersklimaat in Son en Breugel. Binnen de OVSB riep Kampers de leden op om nog meer dan nu al het geval is te gaan samenwerken. Om zodoende elkaar te versterken in het uitvoeren van de eigen onderneming. Als een ondernemer een vraag heeft, heeft een collega ondernemer vaak het antwoord.

Afbeelding
Afbeelding