Weer een heerlijk ijsje van De Dames
Weer een heerlijk ijsje van De Dames

Vrouwen bloot, handel dood

Zakelijk

Maar dat geldt niet voor een bolletje IJs

Son en Breugel - Terwijl het kwik 's middags stijgt tot boven de 35 graden, was Janny Aalberts van De Dames IJssalon & Chocolaterie in Son en Breugel al vroeg uit de veren. "Al het IJs maken we zelf, elke dag vers voor onze vestigingen in Oirschot en Son en Breugel."  

Door: Arjen Strik

Ze vertelt dat, ondanks de vakantieperiode, ze het heel druk hebben. Het IJs is niet aan te slepen. Lachend vertelt ze: "Voor veel branches geldt: 'Vrouwen bloot, handel dood', maar dat telt niet voor onze handel, want hoe korter de rokjes hoe hoger de omzet." Ze vervolgt: "Dit is voor ons natuurlijk een geweldig seizoen, we hebben het ontzettend druk." Ze vervolgt: "We merken wel dat mensen een beetje kribbiger worden en toe zijn aan een flinke bui." Grote trendverschuivingen in de verkoop van IJs merkt Janny niet echt. Het zijn nog altijd dezelfde klassieke smaken die het populairst zijn. "Met dit weer verkopen we veel citroen, aardbei en vanille. Als het wat frisser wordt, bijvoorbeeld in de avond, lopen de stracciatella, chocola en pistache heel goed."

Zijn er nog opmerkelijke zaken, vragen we haar? "Ja'', zegt ze, "Ik zie er twee, zagen we vorige week nog iedereen lekker zitten op bankjes genieten van hun ijsjes, nu is het stil buiten. Ik ben zelf even wezen kijken, wat er aan de hand was en zag dat iedereen in zijn auto, met de airco aan, hun ijsjes nuttigden om smelten te voorkomen. Ook verkopen we meer bonbons als cadeau. We denken dat men in plaats van bloemen, met deze temperaturen, liever chocolade geeft dan een boeket dat na een dag hangt." Kortom, laat u verfrissen door de Dames.