Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 3d11d9
Foto: Smart-IM
Advertorial

Letselschade

  Zakelijk

Iedereen kent de jonge Ajacied Abdelhak Nouri die in 2018 tijdens de wedstrijd ernstig hersenletsel opliep. Er is twijfel of de clubarts adequaat heeft gereageerd. Er is een juridisch steekspel gaande tussen de familie van de voetballer en zijn club Ajax. Dat gaat over de medische begeleiding voor, tijdens en na diens ongeval waarbij de jonge Ajacied ernstige hersenschade opliep. Nouri verkeert nog altijd in een zeer lage staat van bewustzijn. 

Letsel
Letsel kan betrekking hebben op allerlei aandoeningen of klachten. De mate van letsel is minder relevant, maar er dient een lichamelijke of psychische klacht zijn. Dat kan een dwarslaesie zijn na een ongeval of een lichte blessure. Ook psychisch leed en psychische klachten vallen onder letsel. Het maakt daarbij niet uit of de klachten blijvend zijn of tijdelijk. In feite is de schade het verschil van wat je vroeger had en wat je nog kunt na het letsel. Dit kan materieel zijn omdat je niet meer kunt werken, maar ook immaterieel. 

Schade
Schade kun je zien als het verschil tussen wat je had en wat je hebt na het letsel. Wat je voor het letsel kon en wat je nu nog kunt. Bijvoorbeeld het verschil tussen het inkomen voor het letsel en daarna. De schade kan ook van immateriële aard zijn. Het gegeven dat je moet leven met beperkingen bijvoorbeeld. Schade zijn ook de kosten die gerelateerd zijn aan het letsel; medische en therapeutische kosten en mogelijk kosten thuiszorg of aanpassingen in de woning. Inkomensderving is meestal eenvoudig vast te stellen. Met smartengeld is dat lastiger. Immateriële schade is lastig vast te stellen in een concreet schadebedrag. De rechter kan daarover uitspraak doen, meestal aan de hand van jurisprudentie. 

Bewijsvoering
De bewijsvoering is erg belangrijk bij letselschade. Er dient een direct verband te zijn van de letselschade en de gebeurtenis. Mocht er aansprakelijkheid zijn dan blijft de berekening van de totale schadeclaim verre van eenvoudig. Er zijn specifieke letselschade advocaten die in deze materie gespecialiseerd zijn. Letselschade claimen is een aparte professionaliteit binnen de juridische wereld. 
Letselschade is niet altijd gecompliceerd zoals bijvoorbeeld bij Abdelhak Nouri. In veel zaken is letselschade te transformeren naar een bepaald bedrag. Met name verzekeringsmaatschappijen stellen zich dikwijls formeel op. Zonder deskundige begeleiding is het lastig om binnen een juridisch steekspel te opereren. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>