Afbeelding
Foto: {Pricewise.nl
Ingezonden artikel

Hoe vind je het goedkoopste sim only abonnement?

Zakelijk

De tijd dat je naar de winkel ging om een telefoon met abonnement uit te zoeken is allang voorbij. In die tijd sloot je een duur abonnement af, waarbij je werd gelokt met de mededeling dat je daar een gratis telefoon bij kreeg. Zo gratis was dit toestel eigenlijk niet, want daar betaalde je met je abonnement gewoon aan mee. Sneuvelde je telefoon gedurende je abonnementsduur, dan betaalde je eigenlijk gewoon twee jaar lang aan een telefoon die je allang niet meer had. 

Tijden zijn gelukkig veranderd en met een sim only abonnement betaal je nu je toestel altijd zelf (maar heb je dus ook zelf in de hand of je een goede deal hebt of niet) en zijn de abonnementen een stuk goedkoper geworden. Maar hoe vind je nou de beste deal voor een sim only abonnement?

Wat is een sim only abonnement?
De naam zegt het eigenlijk al: bij een sim only abonnement ben je alleen geabonneerd op de dien-sten van je simkaart. Je betaalt dus voor bellen, sms’en en internetten, maar niet voor het toestel waar je dat mee doet. Een smartphone of een gewone mobiele telefoon dien je dus apart aan te schaffen om je simkaart mee te kunnen gebruiken. Heb je al een telefoon, dan kun je die - mits simlockvrij - ook gewoon gebruiken en betaal je dus helemaal niets (meer) voor je telefoon. Met een sim only abonnement ben je dus ten allen tijde bereikbaar, voor telefoontjes voor je werk, voor appjes van je vrienden of bijvoorbeeld voor je vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn.

Hoe vind je een goede deal?
Er zijn veel verschillende aanbieders van sim only abonnementen. Als je zelf op zoek gaat naar de beste deal kun je door de bomen wel eens het bos kwijtraken. Het is daarom ook handig om ge-bruik te maken van een vergelijkingssite zoals Pricewise. Zij zoeken automatisch de beste deal voor je op, aan de hand van de door jou gewenste belminuten, MB’s en eventueel sms’jes die je wilt gaan versturen per maand.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je vult eerst in hoeveel MB’s je in je databundel wilt. Maak je veel gebruik van het internet zonder WIFI, dan doe je er goed aan om een grote databundel te kiezen. Gebruik je internet veelal zonder WIFI dan kun je ook met een kleine databundel toe. In dit voorbeeld gaan we voor de middenweg van 3GB. Vervolgens vullen we bij belminuten 200 in. Ook dit is de middenweg. Als laatste krijg je de optie om voor nummerbehoud te kiezen. Wel zo handig, want anders moet je al je contacten laten weten dat je een nieuw nummer hebt. Vervolgens druk je op de knop om te gaan vergelijken en de website doet het werk voor je.

Op de volgende pagina krijg je 48 deals te zien, maar heb je ook de optie om nog wat uitgebreider eisen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld nog internetsnelheid kiezen en de lengte van je contract. In dit voorbeeld kiezen we ervoor om dat niet te doen, en zien we dat de goedkoopste optie €7,50 per maand is, en de duurste variant €50,- per maand. Zo zie je dat het enorm loont om prijzen te vergelijken, want dit soort bedragen maken nogal wat verschil! Door op de deals te klikken krijg je vervolgens alle specificaties te zien.