Afbeelding
Foto: pricewise.nl
Ingezonden artikel

Besparen in 2022? Ga voor goedkoop internet!

Zakelijk

Als je goede voornemen is om in 2022 te gaan besparen, dan doe je er goed aan om veel te vergelijken online. De beste deals vind je namelijk niet doordat je er simpelweg tegenaan loopt, maar door te vergelijken, nogmaals te vergelijken en dan misschien zelfs nog een keer te vergelijken. Op veel zaken kun je maar tot zover besparen. Op boodschappen bijvoorbeeld houdt het een keer op, je zult toch iets moeten eten. Waar vaak wel op te besparen valt, is internet. 

En dan hoef je echt niet je internet op te zeggen en voortaan alleen maar naar openbare wifipunten te gaan. Voor veel mensen geldt dat ze dit ergens in 2003 hebben afgesloten en nooit weer naar om hebben gekeken. En dat is zonde, want op dit manier heb je vaak geen goedkoop internet, maar betaal je iedere maand teveel voor je online surfsessies. Tijd dus om eens te gaan vergelijken of het eigenlijk ook goedkoper kan.

Hoe vergelijk je verschillende aanbieders van internet?
Vergelijken van aanbieders van goedkoop internet kun je jezelf heel moeilijk maken door alle aanbieders zelf online op te zoeken, maar je kunt ook voor gemakkelijk gaan en een vergelijkingssite als Pricewise het werk voor je laten doen. In dat laatste geval is vergelijken heel simpel. Je vult je postcode en huisnummer in, laat weten of je alleen het internet of ook televisie wilt vergelijken, laat weten of je gaat verhuizen en wie je huidige provider is en klikt op ‘Check je voordeel’. De vergelijker doet nu al het werk voor je en komt uiteindelijk op de volgende pagina met maar liefst 24 verschillende deals. Je hebt nog de optie om je eisenpakket wat uit te breiden, met bijvoorbeeld extra zenderpakketten, downloadsnelheid of de optie om een monteur te laten komen. In dit voorbeeld kiezen we ervoor om dat niet te doen, en zien zo dat de goedkoopste optie voor internet én televisie €43,- per maand bedraagt en de duurste €66,50. Natuurlijk zit er dan wel verschil in wat je precies aangeboden krijgt bijvoorbeeld qua downloadsnelheid, maar dat is iets waar je zelf voor kiest.

Overstappen wordt voor je geregeld
Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor (goedkoper) internet door er een vergelijkingssite op los te laten. Dat scheelt je zelf enorm veel werk, ook omdat de vergelijkingssite de overstap voor je regelt, daardoor hoef je er zelf niet achteraan te bellen met het gevaar dat je je uiteindelijk nog laat overha-len om toch te blijven bij je huidige internetaanbieder. Want geloof ons, dat soort trucjes kennen ze wel daar aan de telefoon!

En blijkt nou uiteindelijk uit de vergelijking dat je al het goedkoopst mogelijke internet hebt thuis of op de zaak? Dan is het natuurlijk fijn om dat bevestigd te krijgen. Je doet er echter wel goed aan om eens in de zoveel tijd toch weer terug te komen op Pricewise om weer een vergelijking te doen, want voor hetzelfde is er nu wel een aanbieder die het internet scherper aanbiedt dan je huidige provider. Op die manier blijf je altijd scherp op de beste prijs.