Annabelle Pont voor Impuls podotherapie
Annabelle Pont voor Impuls podotherapie Foto: Wil Feijen

Impuls podotherapie opent op een nieuwe locatie

Zakelijk

Son en Breugel - De liefde bracht Annabelle 15 jaar geleden vanuit Alphen aan den Rijn naar Brabant. Dezelfde partner van toen, Robert Verdonschot uit Son en Breugel, heeft de inmiddels 42-jarige podotherapeute ook nu weer enorm geholpen met de opzet van haar nieuwe praktijklocatie. Recht achter de slijterij aan de Nieuwstraat zal op zaterdag 15 oktober de feestelijke opening plaatsvinden van Impuls Podotherapie. 

Annabelle: “Hoewel ik al jaren met succes mijn vak uitoefen, in een ruimte van fysiotherapiepraktijk Van Gerven, was voor mijn gevoel de tijd rijp om een eigen locatie te openen. Met veel plezier kijk ik terug op die periode bij Van Gerven, en ik ben Bart en zijn team erg dankbaar dat we samen vele sporters en cliënten hebben geholpen bij voet- en voetgerelateerde klachten. Om vooral de groep sportieve en actieve dorpsgenoten maatwerkoplossingen te kunnen bieden, heb ik deze nieuwe sprong in het diepe gewaagd.” 

In 2014 maakte deze sportieve ondernemer vanuit de apotheekwereld een switch richting haar huidige vakgebied en bleef ze zich via opleidingen specialiseren binnen haar vak. Met name de technische en mechanische kant van het voetgewricht is enorm complex dankzij een doolhof aan spieren, pezen en banden die alle botjes zo precies aansturen. 

“Met bewondering constateer ik al jaren dat er in dit geweldig sportieve dorp zoveel ouderen rondlopen die enorm fit en actief zijn. Graag richt ik me op deze groeiende doelgroep die geniet van hun vrijheid door in beweging te blijven. Daarnaast heb ik door de jaren ook vele sporters kunnen helpen met gerichte behandelingen en adviezen nadat ze te kampen kregen met blessures. Mede omdat ik als amateur-sporter mijn sporen heb verdiend, begrijp ik niet alleen de anatomie van het menselijk lichaam, maar ook de frustratie als datzelfde lichaam tegenstribbelt”, aldus Annabelle, die ook een fanatieke mountainbiker is.

Ondanks haar succesvolle deelnames aan mountainbike-marathons, wil Annabelle haar behandelingen graag ook richten op kinderen of dorpsgenoten die klachten hebben ontwikkeld buiten het sporten. Behalve het klassieke beeld van speciale zolen die op maat gemaakt worden, kenmerkt haar praktijk zich door een gedegen vooronderzoek naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Schoenaanpassingen of schoenadviezen worden steeds vaker gecombineerd met een proactieve therapie van gevarieerde oefeningen. 

Annabelle: “Het verwennen van de voet door almaar meer ondersteuning te bieden via aanpassingen heeft één belangrijke keerzijde: de voet wordt lui. Om alle spieren rondom de klacht toch optimaal in stelling te brengen, zal de patiënt zelf veel thuis moeten trainen met oefeningen.”

Via moderne technieken als loopanalyses op een mat, slimme software en 3D-printing is Impuls inmiddels in staat echt maatwerk en dus verlichting te bieden voor ieder type klacht. Daarbij wordt samengewerkt met andere specialisten op dit vakgebied en gebruik gemaakt van aanpassingen vanuit het eigen atelier. 

“Cliënten die behoefte hebben aan hulpmiddelen zoals compressie- en wandelkousen, teensokken, anti-wrijvingszalf en Correct Toes kunnen deze in de praktijk kopen, of bestellen via onze webshop. Surf voor die hulp en slimme adviezen naar www.impuls-podotherapie.nl “, besluit de lichtvoetige onderneemster.