Het team van Primeur Mode in Son en Breugel met rechts oprichter en eigenaar Gé Blommestein
Het team van Primeur Mode in Son en Breugel met rechts oprichter en eigenaar Gé Blommestein Foto: Wil Feijen

Primeur Mode begint aan nieuwe toekomst in Son en Breugel

Zakelijk

Wat zenuwachtig liep afgelopen woensdag het personeel samen met oprichter en eigenaar Gé Blommestein van Primeur Mode rond in de nieuwe vestiging aan de Nieuwstraat in Son en Breugel. Het was de dag van de opening: na weken van verbouwen in de voormalige Etos-locatie gingen de deuren open voor het publiek.

Redactie: Adrie Neervoort

De winkel van ruim 210 vierkante meter lijkt in niets meer op wat het eens was: een Etoswinkel vol verzorgende producten. Waar eerder de schappen met shampoo en deo stonden, hangen nu prachtige outfits voor de moderne vrouw vanaf 30 jaar. Je komt ogen tekort als het om het aanbod gaat, maar volgens Blommestein is het geheim achter Primeur Mode niet direct zichtbaar. “Dat is onze service”, zegt hij. En daarmee bedoelt hij niet alleen de service die je mag verwachten van een modezaak met meer dan 43 jaar ervaring. Nee, volgens hem gaat het dan om de service die zijn gemotiveerde en enthousiaste personeel de klant biedt: “Wij hebben niet voor niets een trouw en groot klantenbestand.”

Een klantenbestand dat volgens Blommestein dus niet alleen te danken is aan de collectie, die hij omschrijft als stijlvol sportief en chic klassiek. Nee die is volgens hem voor een groot deel te danken aan zijn personeel, zes dames die het gezicht van de winkel zijn. Blommestein omschrijft zich zelf als de man op de achtergrond.

Toch zullen enkele van deze trouwe klanten binnenkort wat verder moeten rijden. Want nu Primeur Mode haar deuren in Son en Breugel heeft geopend, sluit binnenkort de deur bij de vestiging in Stiphout, en daarmee ook die van First Class, onderdeel van Primeur Mode.

In Stiphout begon het allemaal, waar de toen nog jonge Gé Blommestein een modezaak opende. De laatste jaren heeft hij veel winkels en horeca in Stiphout zien verdwijnen om plaats te maken voor woningen of appartementen, en in een enkel geval een braakliggend terrein, en daarmee verdween geleidelijk aan een aantrekkelijk winkelgebied in Stiphout.

Daarom is na lang nadenken samen met het personeel besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. “Een locatie en omgeving die past bij wat wij doen en wat wij bieden”, zo legt Blommestein uit. Ze waren er het al gauw over eens dat Son en Breugel een dorp was waar Primeur Mode prima op zijn plek zou kunnen zijn. “En toen ik via een van mijn medewerkers te horen kreeg dat de Etos ging verhuizen, heb ik meteen mijn interesse in dit mooie pand getoond”, aldus Blommestein, want zo zegt hij: “Son en Breugel is een prachtig dorp met een centrum waar het nog plezierig winkelen is.”

Afgelopen woensdag knipte Gé Blommestein samen met zijn dames het lint door, wat een nieuw tijdperk van Primeur Mode inluidt, maar ook een afscheid betekent van Stiphout.

Het team van Primeur Mode in Son en Breugel met derde van links oprichter en eigenaar Gé Blommestein
Primeur Mode in Son en Breugel
 Primeur Mode in Son en Breugel