Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Try-out voorstelling Dichter bij Elk-ander

Wij mensen gaan zo vaak de verbinding niet aan met ons zelf, met de natuur, met onze medemens, met het hogere. Het lijkt er soms op alsof we alle vormen van verbinding (willen) mijden. Terwijl we zo'n enorme behoefte hebben aan echt contact, echte verbinding.

In het programma 'Dichter bij Elk-ander' proberen Kirsten Benschop en Rinus van Warven dichter bij de ander te zijn. De een door dichtend te verhalen en de ander door verhalend te dichten.

In 'Dichter bij Elk-ander' worden teksten van o.a. Caithlin Matthews, Neale Donald Walsh, Marcel Messing, Jacques Brel, Leonard Peltier, Elie Wiesel en Charlie Chaplin gebracht. Caithlin Matthews verhaalt bijvoorbeeld hoe men in de Keltische traditie tegen het fenomeen schepping aankijkt. Wat onze rol als mens op deze aarde is. Charlie Chaplin beschrijft op zijn zeventigste verjaardag wat hij in zijn leven heeft geleerd en laat daarmee een prachtig 'testament' na. Marcel Messing verklankt op zeer poëtische wijze hoe de mens door de Eeuwige wordt gedragen. Neale Donald Walsh laat zien hoe wij mensen kunnen bijdragen aan het licht in de wereld. En in de teksten van Jacques Brel, Leonard Peltier en Elie Wiesel weerklinkt de bittere realiteit van wat leven ook kan zijn: uit verbinding raken.

De teksten vormen een spirituele schakel tussen de diverse religieuze tradities. Ze laten zien hoe er in de Grote Verhaaltraditie aangekeken wordt tegen de belangrijkste levensvragen: Wie ben ik, hoe verhoud ik me tot mijn medemens en tot het Hogere? Zingevende verhalen, spirituele poëzie, afgewisseld met verbindende muziek. 'Dichter bij Elk-ander': wie wil dat niet.

Kirsten Benschop speelde in januari "Wie stenen losbreekt" in onze kerk.

Nu een try-out van een nieuwe voorstelling. Na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Datum: dinsdag 13 oktober        Aanvang: 20.00 uur                

Plaats: Protestantse Kerk in Son

Kosten: vrijwillige bijdrage

(Nadere informatie: Jeannet Venekamp (tel. 0499-463602) of website: www.kirstenbenschop.nl)