Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Burendag in de Talmastraat

De Talmastraat in Breugel is een doodlopend straat met veel groen en eindigt aan de Dommelvallei. In deze straat staan 20 huizen. De huizen zijn al ruim 40 jaar oud, en zijn in die jaren steeds verhuurd. Inmiddels is er in de meeste gevallen behoorlijk wat onderhoud nodig aan de huizen. Daarom worden deze nu verkocht door de eigenaar op het moment dat er iemand de huur opzegt. Daardoor zijn er ook veel nieuwe en jonge bewoners in de straat komen wonen. Mede hierdoor is het een erg leuke en gezellige combinatie ontstaan van de wat oudere bewoners (waarvan er zelfs nog steeds 6 gezinnen wonen die er al vanaf het eerste begin al ruim 40 jaar wonen!) en dus een aantal nieuwe jongere gezinnen (Er zijn inmiddels 6 huizen verkocht)

Enkele bewoners van de straat toevallig ook nog "nieuwkomers hebben het initiatief genomen om eens te kijken of er animo was voor een straat BBQ
Dit bleek inderdaad het geval het plan viel goed en al snel kwamen er veel aanmeldingen.
Het bedachte concept werd bewust zo laagdrempelig en vrijblijvend mogelijk gehouden. Mensen konden kiezen voor een compleet BBQ pakket waar vlees salade brood borden BBQ enz enz. bijzat Maar de deelnemers ook kiezen om zelf hun eten mee te brengen. Daardoor was er in ieder geval voor niemand een belemmering om deel te nemen.
Diegene die gemeld hadden niet te komen BBQ-en, werden vervolgens nogmaals uitgenodigd dat ze ook van harte welkom waren om alleen gezellig te komen kletsen die avond.
Uiteindelijk bleken er 37 aanmeldingen te zijn een mooie opkomst te bedenken dat er ook bewoners waren die graag waren gekomen maar al andere verplichtingen hadden!

Bewust werd gekozen voor 26 september omdat het toen nationale buren dag was, dat het weer ook nog meewerkte maakte het alleen maar beter.
Overdag werd met een aantal bewoners van de Talmastraat alles klaargezet velen kwamen spontaan meehelpen. Uiteindelijk stond alles klaar voor het feest Zoals afgesproken brachten de gasten zelf hun drinken en een stoel.
De Talmastraat kijkt terug op een geslaagde avond Iedereen en velen hebben elkaar tijdens de avond wat beter leren kenen. Ook werd er nog taart gebracht door Caspar van Sonenbreugelverbindt.nl


Afbeelding