Afbeelding
Foto: Frank van de Ven

Dierendag recensie

Komende zondag – 4 oktober dus - is het Werelddierendag. Op deze dag worden dieren internationaal in het zonnetje gezet. De redactie van de 'Mooi Son en Breugel Krant' heeft drie films rond de meest populaire huisdieren op een rijtje gezet.

Puss In Boots ****
Regie: Chris Miller
Genre: animatie/actie
De gelaarsde kat was één van de meest geliefde personages uit de 'Shrek' films en daarom kreeg hij in 2011 zijn eigen animatiefilm. In 'Puss In Boots' belandt het kittige titelpersonage (Antonio Banderas) in de problemen als hij met zijn jeugdvriend Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de geheimzinnige Kitty Softpaws (Salma Hayek) op zoek gaat naar Gans met de Gouden Eieren. Poezenliefhebbers zullen smullen van deze tekenfilm, want er is duidelijk goed naar alle eigenaardigheden van deze dieren gekeken. De obsessie met rode laserlichtjes, de kracht van kattenkruid en het gevaar van plantenspuiten komen allemaal aan bod. Banderas' zwoele stemgeluid in combinatie met het aaibare uiterlijk van de titelheld levert goud op. De chemie tussen de Spaanse acteur en Hayek spettert ook in deze animatiefilm van het doek af. Een beter script en meer aansprekende bijrolspelers had deze film nog leuker gemaakt. (FvdV)

Bolt        ***
Regie: Byron Howard en Chris Williams
Genre: animatie/avontuur
Het stoere hondje Bolt (voorzien van de stem van John Travolta) heeft een eigen show waarin hij wekelijks bewijst dat hij op het zilveren scherm erg dapper is. De hond denkt een heuse actieheld te zijn en gelooft dat hij over bijzondere gaven beschikt. De natte neus heeft echter geen weet van het leven buiten de tv-studio. De ster van 'American Dog' krijgt het echter zwaar te verduren als blijkt er in de boze buitenwereld weinig van zijn superkrachten overblijft. 'Bolt' uit 2008 is een kleurrijke en aandoenlijke animatiefilm van Disney. Het tempo ligt hoog en de grapdichtheid is ook niet verkeerd. Vooral de tv-verslaafde hamster Rhino is hilarisch. Ook een drietal duiven zorgt voor een paar geslaagde grappen. Travolta is goed op dreef in de titelrol en geeft de dappere puppy een hart. Als je op zoek bent naar een lieve familiefilm dan is dit je ding. (FvdV)

G-Force         ***
Regie: Hoyt Yeatman
Genre: animatie/actie
Cavia's zijn van nature vluchtdieren en zoeken een verstopplek als ze zich bedreigd voelen. Of is dat maar schijn? In 'G-Force' (de G staat voor 'Guinea pig' dat cavia in het Engels betekent) ontpopt een vijftal knagers zich namelijk tot een team geoliede superspionnen. De donzige doerakken moeten de wereld redden wanneer een schimmige terrorist opduikt. 'G-Force' uit 2009 moet het feitelijk van één grap hebben, maar omdat de computergegenereerde cavia's zo schattig zijn stoort dat niet. Deze onwaarschijnlijke harige helden worden met veel gevoel ingesproken door Hollywoodsterren als Nicolas Cage, Tracy Morgan en Penélope Cruz. De special effects zien er goed uit en de combinatie van digitale knaagdieren in een live action setting pakt prima uit. 'G-Force' weet precies waar een goede genrefilm aan moet voldoen en stelt dan ook geen moment teleur. De vlotte regie en de compacte speelduur voorkomen verveling. (FvdV)

Als tegenwicht voor die drie lieve familiefilms heeft de redactie drie brute beestenfilms geselecteerd. In de Canadese thriller 'Backcountry' laat het neefje van Winnie de Poeh zich van zijn slechtste kant zien. In 'Cats & Dogs' zijn onze huisdieren niet voor de poes en 'Zombeavers' bevat boze bevers.

Beregoede thriller

Backcountry                         *****
Regie: Adam McDonald
Genre: Thriller
Reisbureaus die zich in avontuurlijke trips gespecialiseerd hebben, zullen niet blij zijn met deze thriller. In 'Backcountry' gaat een stel naar de Canadese wildernis om daar te kamperen. Alex (Eric Balfour) kent de plek op zijn duimpje en wil zijn vriendin op sleeptouw nemen door het onherbergzame natuurgebied. Jen (Missy Peregrym) gaat met lichte tegenzin mee, want ze wil liever in een omgeving met meer luxe haar vakantie doorbrengen. Als Alex' richtingsgevoel blijkt tegen te vallen en een gevaarlijke beer opduikt, verandert de onderneming in een nachtmerrie. 'Backcountry' is een goed gemaakte film. De chemie tussen Balfour en Peregrym is erg overtuigend en je gelooft meteen dat ze een stelletje zijn. Het gekibbel en de dialogen komen erg natuurlijk over. Regisseur Adam McDonald voert de spanning op briljante wijze op en laat de irritaties tussen de twee steeds meer naar boven komen. (FvdV)

Horror om van te beve(re)n

Zombeavers         **
Regie: Jordan Rubin
Genre: horror/komedie
'Zombeavers' probeert te scoren met de drie B's: bloed, bloot en bevers. Voorgaande zin is al een recensie op zich, want je weet precies wat je kunt verwachten. De liefhebber van intelligente films met een plot, inleefbare personages en een boodschap moeten deze review maar snel negeren. In deze productie wordt je overspoeld met flauwe seksgrappen, slap acteerwerk en goedkoop gemaakte monsterpoppen. In 'Zombeavers' worden onuitstaanbare pubers (traditiegetrouw gespeeld door acteurs die achterin de dertig zijn) belaagd door gemuteerde bevers. Deze waterdieren zijn door een chemisch goedje getransformeerd in vleesetende monsters. Tja. Als je zin hebt in een van de pot gerukte horrorfilm met veel viezigheid dan is dit je ding. Deze slasher neemt zichzelf geen seconde serieus en is bij vlagen hilarisch. Een beet van deze wezens resulteert in een bijzondere metamorfose. Na afloop van 'Zombeavers' zul je op een andere manier naar bevers kijken… (FvdV)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding