overhandiging van de cheque
overhandiging van de cheque Foto: Adrie Neervoort

Benefietconcert Mannenkoor "Zang en Vriendschap"

Mannenkoor Zang en Vriendschap uit Son en Breugel gaf vrijdagavond 25 september i n de Breugelse Genoveva Kerk een benefietconcert ten behoeve van hulp aan en zorg voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen in Wit Rusland. Te gast waren enkele solisten uit dat land. Als het ensemble Kupalje toeren zij momenteel met steun van de Nederlandse stichting Pomosjtsj (= "Hulp") enkele weken door Nederland.

Dat de talrijke toehoorders deze muzikale "co-productie" van Zang en Vriendschap en Kupalje gewaardeerd hadden, bleek niet alleen uit hun applaus, maar ook, na afloop van het concert,uit hun gulle financiële bijdrage aan de zorg voor kwetsbare jeugd in Wit Rusland. In totaal kon een cheque van € 1100,-- worden overhandigd aan de stichting. Een bedrag om U tegen te zeggen.

Het koor opende het concert samen met bariton Andrei Morozov met een fraai gezongen Tebe Pajom Het veelzijdig repertoire van het koor werd vervolgens tot uiting gebracht in onder meer het Russische "Blagoslovi , dushe moia, Gospodi", de Amerikaanse song "Old Black Joe" en een door de dirigent voor het koor bewerkt fraai meerstemmig arrangement van "Ik zou wel eens willen weten" van Jules de Korte.
Na een aantal koornummers verraste cimbaliste Tatjana Jeletskaja de toehoorders met de klankkleur van dit in ons land relatief onbekende Wit-Russische-volksinstrument. Tenor en operette- en operazanger Viktor Strelchenia leverde zijn bijdrage met enkele liederen, waaronder de expressief vertolkte aria Cavaradosi uit Tosca. De solisten van KUPALJE werden op de piano virtuoos begeleid door Nicolai Serbodov.
Muzikaal werd de avond besloten met het Russische "Kalinka", gezamenlijk enthousiast vertolkt door Zang en Vriendschap, tenor en bariton. Dankwoorden over en weer volgden, waarbij ook piano begeleidster van het koor Marijke Romunde en dirigent Kees Doevendans nadrukkelijk namens Kupalje geprezen werden voor hun bijdrage aan deze bijzondere muzikale avond. Zij betrokken in het muzikaal uitdrukken van hun dank ook het publiek, zodat muzikanten en toehoorders gezamenlijk voor een vrolijk slotakkoord zorgden.
Een stem uit het publiek na afloop: "Wat jammer dat bij koor en publiek de gemiddelde leeftijd ruim boven de 60 jaar lag. Ook 40-ers en 50-ers zouden immers veel luister- en zangplezier aan zo'n avond kunnen beleven als tegenwicht voor hun drukke bestaan."


PVGE
Son en Breugel

PVGE Son en Breugel e.o. start met ingang van het jaar 2016 met de dienstverlening van belastinginvuller. Met ingang van 2016 wordt de persoonlijke service aan PVGE leden uitgebreid met het helpen van het invullen van de belastingaangifte over 2015.
De PVGE Son en Breugel e.o. is er trots op dat zij met deze persoonlijke service nog meer voor haar leden kan betekenen.
De belastingservice voorziet namelijk in een grote behoefte; alleen al in Brabant worden door de verschillende ouderenbonden zo'n 20.000 aangiften verzorgd.
Omdat naast inkomen ook zorg en huurtoeslagen een rol spelen, kan het invullen van de belastingaangifte toch een tijdrovende zaak zijn.
Het is mogelijk gemaakt door een succesvolle oproep aan de leden om zich als vrijwilliger hiervoor ter beschikking te stellen.
Daarnaast draagt de provincie Noord-Brabant, via de stichting VBOB, haar steentje bij door te zorgen voor een gedegen opleiding en continue bijscholing van de betrokken vrijwilligers.
Naast de service van cliëntondersteuner, in kader de WMO nieuwe stijl, en de vrijwillige ouderen ondersteuning is de hulp bij de belasting aangifte een nieuwe loot m.b.t. de persoonlijke dienstverlening van de PVGE..


Basisschool de Regenboog kleding inzamelactie

Basisschool de Regenboog houdt een kleding inzamelactie voor de vluchtelingen. Eén van de ouders van de school is initiatiefneemster en heeft contact opgenomen met het Rode Kruis. Er blijkt een grote behoefte aan kinderkleding te zijn. Om die reden worden er deze week verschillende kledingstukken ingezameld op school. Volgende week maandag gaan een aantal ouders pakketten samenstellen die vervolgens door het Rode Kruis verdeeld worden over de opvangcentra in het zuiden van ons land.


een mooi bedrag