Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Aanrijding centrum Son

Aanrijding kruising Boslaan Heistraat. Zaterdagochtend om 09.55 uur botsten twee auto's op elkaar op het kruispunt Boslaan Heistraat. De oorzaak is waarschijnlijk een te hoge snelheid en het niet verlenen van voorrang de politie kwam ter plaatse. De auto's raakte zwaar beschadigd en zover bekent bij de redactie bleef het bij blikschade en raakte niemand gewond. Na het ongeluk ontstond enige verkeershinder omdat een gedeelte van het kruispunt werd geblokkeerd. Een bergingsvoertuig heeft een auto meegenomen daarna was het kruispunt weer vrij voor het verkeer.


Doorstart Van Dijk Groep

Janssen de Jong Groep in Son start een deel van de failliete bouwer Van Dijk Groep in Hardenberg door. De overgenomen innovatie- en fabricagefaciliteiten zullen worden ondergebracht in het nieuwe bedrijf Van Dijk Bouw & Innovation. De onderhoudsactiviteiten in het bedrijf Bouwlijn/Onderhoud Plus. Nagenoeg alle nieuwbouw projecten worden door Van Dijk Bouw & Innovation afgebouwd en onderhoudsactiviteiten worden gecontinueerd.
Voor circa 35 werknemers blijft de werkgelegenheid behouden. De overige van de in totaal 90 werknemers kunnen solliciteren naar vacatures bij Janssen de Jong Groep.


Overname Maas International

Het management van Maas International in Son neemt samen met de ABN Amro bank de aandelen over van eigenaar Ad Maas. De bank zal als meerderheidsaandeelhouder schulden van het bedrijf saneren en kapitaal voor verdere groei verschaffen.
Topman Wouter Fijnaut van de exploitant van koffie- en verkoopautomaten neemt samen met het management een minderheidsaandeel. De hoogte van de overnamesom van Maas International, dat met 850 werknemers 135 miljoen euro omzet, werd niet bekendgemaakt. Op het hoofdkantoor in Son werken circa 100 mensen.


Marathon Eindhoven

Op zondag 11 oktober 2015 vindt de 32ste editie van de DLL Marathon Eindhoven plaats. Ook dit jaar wordt het weer een fantastisch volksfeest. Naar verwachting staan er op de tweede zondag van oktober ruim 23.000 deelnemers aan de start van het grootste eendaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant en worden zij enthousiast aangemoedigd door de 200.000 toeschouwers langs de verschillende routes.
Het nieuwe één-ronde-parcours bij de marathon verbindt letterlijk en figuurlijk alle bijzondere locaties in Eindhoven. Daarnaast maakt de Kwart Marathon over exact 10 km het evenement toegankelijk voor een nog bredere groep hardlopers.


Afbeelding
Afbeelding