Afbeelding
Foto:

Jambore on the aire

De Jota ( Jamboree On The Air) en Joti( Jamboree on the internet) is een jaarlijks evenement van een weekend waarbij over heel de wereld scouts via grote zendmasten berichten verzenden. Scoutinggroep Margaretha Sinclair was dit jaar ook weer van de partij en had een thema-weekend.

De scoutinggroep kreeg ruim een maand geleden te horen dat Cybermama de Sinclairbase zou komen bezoeken. Dat betekenden dat de scouts wel goed voorbereid moesten worden. In de afgelopen weken kregen de leden wekelijks een opdracht tijdens het groep draaien. De kinderen moesten bijvoorbeeld hun naam in morse kunnen schrijven en het Nato-alfabet kennen.
Ook was er een opdracht om een potje met een waxinelichtje mee te nemen. Waar zou dat nu voor zijn?

Afgelopen zaterdagmiddag was het zo ver. Tijdens een puzzeltocht, samen met nog twee andere scoutinggroepen, werd de kennis over Jota en Joti toegepast. Er moest in de bossen een vos gevonden worden. Niet eentje met een staart, maar een grote radio-antenne in het bos. De vos was te vinden door met een richtantenne op zoek te gaan naar de sterkste piepjes. Klonk de piep heel hard, dan betekende dat je in die richting moest gaan lopen.

Bij terugkomst op de blokhut in Breugel bleek waarom er waxinelichtjes meegenomen moesten worden. De stroom viel ineens uit in de blokhut. Dit bleek het werk te zijn geweest van Stormtroopers. Gelukkig waren de leden goed voorbereid! De waxinelichtjes kwamen toen goed van pas!
Om opnieuw licht te krijgen moesten er energypacks worden verzameld, maar hoe leid je de Stormtroopers af?
Gelukkig waren de leden slim genoeg en kon de stroom door middel van een aggregaat en blauw/gele enerypacks weer opgewekt worden.

Toen was het zaak om de Stormtroopers zo snel mogelijk terug te sturen naar hun eigen planeet.
De scouts kregen een speciaal voor hen aan gemaakt mailadres. Via de mail konden vervolgens opdrachten uitgevoerd worden.
Door op Google te zoeken naar de goede antwoorden konden de leden punten verdienen. De groep met de meeste punten mocht uiteindelijk de stormtroopers terug de ruimte inschieten. Missie voltooid!


Afbeelding