Afbeelding
foto mcfotografie

Magic Art brengt kunstwerk tot leven

Nicole Sarton en Petra de Wit hebben hebben samen met fotograaf Monique Crandel gewerkt aan een Project om een kunstwerk van Tom Fedro tot leven te brengen.

Monique Crandel had al jaren aandacht voor kleurige kunstwerken, zoals bijvoorbeeld van Clemens Briels, Corneille en Patty Harpenau. Abstract en kleur hadden haar liefde, totdat ze de bodypaint-wereld ontdekte. Daar werden mensen beschilderd die dan het kunstwerken wat zij zelf waren geworden tot leven brachten. Nog nooit had ze zoiets gezien! Monique ontdekte het woord bodypaint-festival en is daar drie jaar naartoe geweest om deze kunstwerken vast te leggen op de gevoelige plaat. In deze tijd onstond de wens om een kunstwerk van Tom Fedro levend te gaan maken.

Monique deed een oproep en kwam zo in contact met Petra de Wit, Nicole Sarton, model Wendy en een model dat graag anoniem blijft. We kenden elkaar al langer, ook van het World Bodypaint Festival en bodypaintwedstrijden waar Petra en Nicole graag aan meedoen. Er werd een mooi kunstwerk gekozen van Tom Fedro. "We hebben contact met hem gezocht en gezegd dat we zijn werk levend wilden maken. En ook deze kunstenaar werd enthousiast. Dus we konden beginnen, 's morgens om tien uur werden de eerste lijnen op de modellen gezet, twee painters en twee modellen. Dat werd overleggen en alles goed bekijken, want ieder model en iedere painter is heel verschillend. We hadden alleen een foto" zegt Nicole. Voor fotografe Monique in haar hoofd was dat natuurlijk ook heel spannend. Monique werd steeds blijer naarmate de uren verstreken, het was helemaal wat ze in gedachten had. Na ongeveer 5 uur waren de bodypaints klaar. Het is voor een model ook erg zwaar om dit vol te houden. "Wij zijn ook altijd erg trots op hun" zegt Nicole.

Dan begint hun werk, om het mooi op de foto te krijgen. "En ik moet zeggen dat het zeker is gelukt en wij zijn ook erg trots op het resultaat. Dit hadden we tien jaar geleden niet kunnen denken" zeggen Petra en Nicole lachend. "We begonnen met een schminkcursus voor de lol en we hebben destijds het schminkvirus gekregen, nu geven we zelf les in de schminkwinkel Magic-art van Nicole. We hopen zo meer mensen aan dit virus te helpen. Het is zo ontspannend om te doen, tijdens het painten krijg je je hoofd helemaal leeg. Het was een prachtig project om aan mee te werken we hopen dat er nog veel zullen volgen."


Afbeelding