Afbeelding
Foto:

Valtraining en Valpreventie

Een val heeft vaak grote gevolgen. Bijna de helft van het aantal valongelukken gaat met letsel gepaard.
Je zelfredzaamheid kun je in een klap tijdelijk of voorgoed verliezen. Nu iedereen langer thuis blijft wonen, wordt goede voorlichting over valtraining en valpreventie in de thuissituatie des te belangrijker. Door vroeg valrisico's te herkennen kun je veel leed en verlies van kwaliteit van leven voorkomen. Een heel belangrijke en leerzame avond en daarom niet alleen voor Vrouw Aktief leden, maar ook toegankelijk voor introducés m/v!

Maandag 2 november 2015
Thema-avond bij La Sonnerie:
Valtraining en Valpreventie
m.m.v. medewerkers Fysiopraktijk Van Gerven organisatie: Vrouw Aktief

Kosten Introducés € 3,00 - VA leden gratis
Aanmelden t/m 1 november bij Ciel Saris
0499 – 47 66 35 of via de e-mail m.saris4@upcmail.nl
Kijk ook eens op www.vrouwaktief.nl
en/of like onze Vrouw Aktief Facebookpagina!


Nederlandleest een cadeautje van de bibliotheek

Nederland Leest viert in november 2015 haar tiende editie met het korte verhaal.
A.L. Snijders, de bekende auteur van korte verhalen (ZKV's), stelde speciaal voor u een verhalenbundel samen met een staalkaart van Nederlandse korte verhalen.
Tijdens Nederland Leest (van zondag 1 november t/m maandag 30 november 2015) krijgt u, als Bibliotheeklid, deze verhalenbundel gratis van uw bibliotheek. Zolang de voorraad strekt. Extra bijzonder dit jubileumjaar: in elke provincie verschijnt een aparte editie van de bundel, aangevuld met mooie korte verhalen uit uw regio!
Natuurlijk is voor Bibliotheekleden het boek ook gratis te leen als eBook.

A.L. Snijders
Snijders, auteur van korte verhalen, en bekend van zijn optredens in de Wereld Draait Door, heeft in de verhalenbundel ook zijn eigen reactie op deze verhalen, opgenomen. Snijders (1937), geboren in Amsterdam en wonend in Lochem, publiceert vanaf de jaren '80 columns in diverse kranten. Rond 2002 begon hij met veel plezier te werken aan iets nieuws: het ZKV. Een woord dat hij zelf bedacht, de afkorting van zeer kort verhaal.
In 2006 kwam zijn eerste bundel met ZKV's uit. In 2010 kreeg Snijders de prestigieuze Constantijn Huygensprijs uitgereikt, voor zijn gehele oeuvre.
In 2013 verscheen de achtste bundel ZKV's: De hartslag van de aarde, een gecombineerd lees, luister- en muziekboek. En in het voorjaar van 2015 verscheen de negende bundel ZKV's De Libelleman.
Veel luisteraars worden Snijders-lezers sinds de schrijver zijn stukjes voorleest in De ochtend van 4 (Radio4), op zondagochtend om 8.45 uur.
Meer informatie over Nederland Leest is te vinden via de site www.bibliotheekdommeldal.nl


logo