Afbeelding
Foto:

"Ouwe Mik" eerste bij de dorpskwis.

Na in de vorige edities als vijftiende en achtste te zijn geëindigd, is team "Ouwe mik" verrassend eerste geworden. "Ouwe mik" verwijst naar de voormalige bakkerij Hulsen en "het is dikke mik". Het komt voor elkaar. En voor elkaar is het gekomen gezien het resultaat.
Er was een zorgvuldige voorbereiding gedaan. Overdag was een woning aan de Nachtegaallaan verbouwd tot verschillende werkplekken, waren er boodschappen gedaan voor de inwendige mens en had Dennis zelfs een organogram gemaakt, zodat duidelijk was wie waar was ingedeeld. Met een team van ongeveer 45 personen – bestaande uit familie, buren en vrienden - was het hele huis van boven tot onder compleet bezet.
Tijdens de avond was het een drukte van belang. De sleutel tot dit onverwachte succes is een mix van verschillende specialisten en een zorgvuldige controle van de antwoorden door een speciaal team van drie personen.
De vragen waren deze keer erg moeilijk. Hier en daar was er onzekerheid over de antwoorden of waren er totaal geen antwoorden gevonden, zoals bij de vraag over de autolichten.
Op het einde van de kwisavond heerste er een gevoel van "dat gaat hem niet worden dit jaar".

Tijdens de feestavond werd de pret steeds groter, naarmate de bekendmaking vorderde. Een hoogtepunt was de bekendmaking van de top 3. De harmonie werd derde na het winnen van twee eerdere edities en de Lijsterbesjes met slechts een team van 20 personen werd knap tweede. Dat "Ouwe mik" zelfs als nummer 1 uit de bus kwam, verraste het team compleet.

Met dank aan de organisatie is deze activiteit uitgegroeid tot een geweldig jaarlijks terugkerend evenement in ons dorp.