JachthavenSon
JachthavenSon Foto: Rob Nijmeijer

De Sonse Jachthaven

Als je aan een jachthaven denkt, denk je ook aan zomer, mooi weer, terras en natuurlijk bootjes die er een plaatsje krijgen. Dat was in 2013 dan ook de gedachte achter de plannen van Bert Jan Leermakers. Als liefhebber van boten en varen kwam hij op het idee om aan het kanaal in Son voor vrienden en kennissen een haventje met een clubhuis aan te leggen. En de vergunning daarvoor kwam er. Maar mede door het enthousiasme uit zijn omgeving, besloot hij om de ruimte anders te gaan inrichten. Toen dochter Joyce, als derde generatie van een horecafamilie, aangaf dat zij dit wilde gaan beheren, ging het snel. Vader en dochter gingen aan het verbouwen, schilderen en inrichten. Binnen 2 maanden werd het bestemmingsplan gewijzigd en op 8 augustus 2015 was de Sonse Jachthaven een feit. De bezwaren die er vanuit de bewoners uit de omgeving kwamen, werden tot tevredenheid weerlegd. Er is geen geluidsoverlast vanwege harde muziek of late feesten. De buurtbewoners werden uitgenodigd voor een kop koffie met gebak om met eigen ogen te zien dat er een gezellige plek op een prachtige locatie is gerealiseerd.

De zomer zit erop
Vanaf het begin wisten wandelaars, fietsers en natuurlijk bootbezitters de jachthaven te vinden. De 5 fietsroutes die het kanaal passeren zorgen ervoor dat er veel mensen een kijkje komen nemen en een plaatsje zoeken op het terras. Op de drukste dagen konden 200 gasten hier aanschuiven voor een hapje of een drankje. Ook al was het vaarseizoen al een tijd aan de gang, toch vonden veel bootbezitters hier nog een mooie aanlegplek. De haven heeft 38 ligplaatsen, waarvan al een groot deel voor het seizoen 2016 is gereserveerd. Ook inwoners uit Son en Breugel hebben nu de mogelijkheid om hun boot dichter bij huis neer te leggen. Vanuit Son zijn ze dan met hun boot weer binnen een uurtje of 5 op de Maas, of ze maken een dagtocht over het water naar De Beekse Bergen.

Winter aan de waterkant
Ook in de winter kunt u blijven genieten van de jachthaven. Tijdens de winterperiode gaat Joyce in het restaurant thema-avonden verzorgen. Er is een mosselavond, een gamba-avond en een avond waarop spareribs worden geserveerd. Vanaf 17.00 uur is het restaurant open voor het diner, ook á la carte. En vanaf 10 uur 's morgens kunt u terecht voor koffie of wat later voor de lunch. Ook aan de feestdagen wordt volop aandacht besteed: beide Kerstdagen kan er van een uitgebreide brunch worden genoten: tussen 13.00 en 19.00 uur staan er smakelijke gerechten voor u uitgestald waarbij ook veel aandacht is voor hapjes die bij kinderen in de smaak vallen. Tussentijds kunnen de kinderen zich buiten vermaken op de klimtoestellen, de trampoline en bij de tafeltennistafel.

Toekomstplannen?
Ga je in gesprek met ondernemers: dan weet je dat er die altijd zullen zijn! Zowel Joyce als haar vader hebben nog een aantal wensen voor de toekomst. Zoals het idee om een 10-tal wijntonnen te plaatsen als overnachtingsmogelijkheid voor fietsers, compleet met slaapkamer en zitje. Douche en toiletmogelijkheid is al aanwezig. En het restaurant is een mooie gelegenheid voor verjaardagen, jubilea of recepties. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.

De Sonse Jachthaven, een unieke locatie, om in alle jaargetijden rustig te genieten van een prachtig uitzicht over de Dommelvallei en van de sfeer van een heuse Jachthaven. En dat allemaal gewoon in Son en Breugel!

Door Henriette Verberkel


Brocante Kerst Open Dagen

Nu de klok is teruggezet zijn de dagen weer wat korter, de avonden langer en langzaam komt de winter er aan. Tijd voor een knusse sfeer binnen. Daarvoor moet je bij 't Hebbedingske in Spoordonk (Oirschot) zijn .Wat is er te vinden? Allerhande brocante, jong en antiek op het gebied van linnengoed , servies, emaillen, bestek, meubels, woonaccessoires enz.. Soms chique, charmant en sjofel. Soms stoer, lief heel oud, wat jonger. En soms fijntjes, robuust. Maar altijd…authentiek. Spullen die een huis laten leven en waar men graag in thuis komt. Kom daarom gezellig wat sfeer proeven bij:

't Hebbedingske
Broekstraat 16 in Oirschot
Zaterdag 7 november van 10.00 tot 19.00 uur
Zondag 8 november van 10.00 tot 17.00 uur
De koffie en wat lekkers staan klaar

JachthavenSon
JachthavenSon
Afbeelding