Hans Sanders
Hans Sanders Foto:

Hans Sanders schrijft geschiedenis in 2015!

"Door de geschiedenis te bestuderen of in ieder geval te kennen begrijp je waar jezelf vandaan komt, maar ook waar die ander vandaan komt," aldus Hans Sanders uit Breugel.

Vorig schooljaar werd al bekend gemaakt dat Hans Sanders, geschiedenisleraar op het Commanderijcollege in Gemert, in de top 10 was beland voor de verkiezing van allerbeste geschiedenisleraar 2015.
De NTR en het Rijksmuseum waren op zoek gegaan naar geschiedenisleraren (m/v) met passie voor hun vak. De jury: 'De betrokkenheid bij deze geschiedenisleraren spatte ervan af. Al deze docenten laten zien: geschiedenis is het beste vak om te doceren.'

In september jl. werden er door een filmploeg van de NTR opnames gemaakt tijdens het lesgeven door Hans aan leerlingen van het vierde jaar op het VMBO. Een promotiefilm om zijn kansen op een finaleplaats te vergroten. Daarnaast kreeg hij volop media-aandacht in kranten.

Het werd een spannende tijd omdat 31 oktober de winnaar bekend zou worden.
Collega's en leerlingen keken vol spanning uit naar de bekendmaking van de top 3 vorige week. Helaas bleek Hans daar niet bij te horen.

Hij heeft echter wel geschiedenis geschreven!
Oktober was de maand van de geschiedenis. Hans heeft in het kader daarvan een lezing gehouden in de Bibliotheek in Son waarna menigeen geïnspireerd naar huis ging. We hopen nog veel van hem te horen en te lezen!
Mooi om zo bevlogen met je vak bezig te kunnen zijn!