Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Brede steun centrumplan

CDA, PvdA/Groenlinks en VVD steunen het centrumplan. De belangrijkste punten in het plan zijn een metamorfose van het Raadhuisplein waar tevens een gedeelte van de parkeerplaatsen verdwijnt, een Kerkplein dat door middel van extra horeca achter de toren en een nieuwe MFA een levendig karakter moet krijgen, en woningen in het huidige Vestzaktheater.

Een betoog van de heren Swinkels en van der Meijden namens een groep verontruste parochianen, om de kerk multifunctioneel te maken, mocht niet baten. De kerk zal dus niet worden omgebouwd tot Multifunctionele Accommodatie, maar worden afgebroken.

Dorpsvisie was de enige partij die nog voor het behoud van de kerk was, en wel een mogelijkheid zag in het aanpassen van het bestaande kerkgebouw. Volgens CDA, PvdA/Groenlinks en VVD gaat de gemeente echter niet over de kerk maar het Bisdom en de parochie. Die bepalen uiteindelijk wat er met de kerk gaat gebeuren, afbreken ligt dan ook het meest voor de hand.

Er kan nu werk gemaakt worden met de aanpak van de plannen, die begin volgend jaar financieel zullen worden onderbouwd.

De plannen zullen in elkaar snel opvolgende fases worden afgewerkt, vanwege de bereikbaarheid en om de parkeeroverlast tot een minimum te beperken.
Lees meer hierover op pagina 9, bezorgde parochianen in actie.