Afbeelding
Foto: Desiree Brugmans

Mooi gezien in Son en Breugel

Een man rijdt zijn boodschappenkar vanuit de winkel naar de auto die achterstevoren geparkeerd staat op de parkeerplaats voor de supermarkt. Nadat de boodschappen in de achterbak zijn gezet, stapt de man in.
Hij rijdt de auto recht achteruit en het lukt hem niet om in één keer goed op de weg te staan. Hij steekt de auto weer naar voren en probeert dan de linkerkant op te draaien. Een paar pogingen zijn nodig en eindelijk staat hij bijna recht om tegen het verkeer in weg te rijden.
Een andere wagen komt de parkeerplaats opgedraaid en rijdt de auto tegemoet.

Een vrouw vlakbij de auto verzucht: "Die pijl is ook niet echt zichtbaar volgens mij."
"Nee", vult een ander aan, "er staat ook maar één pijl op de hele parkeerplaats!"
Beiden lachen om hun cynisme.

De bestuurder begint ondertussen geïrriteerd naar de nieuwkomer gebaren te maken. Zo is het echt niet mogelijk om de parkeerplaats te verlaten!
Hij voegt de daad bij het woord en rijdt zijn auto nog een klein stukje naar voren.
Inmiddels staan diverse omstanders te kijken naar het tafereel. Beide auto's staan inmiddels klem en er naderen nog twee auto's die de parkeerplaats op willen.

Het siert de bestuurder van auto twee. Hij rijdt voorzichtig naar achter en probeert terug te steken op de weg. De nieuwe auto's rijden ook naar achteren en de weg is vrij.
De man verlaat hoofdschuddend de parkeerplaats.

Zou hij hiervan geleerd hebben?
En zou hij een volgende keer bij het opdraaien van de parkeerplaats wel zien dat er drie grote pijlen op de weg staan en een blauw verkeersbord met een witte pijl?
Het is gewoon een kwestie van pijlen volgen!