Foto: Enrico Robbemont
Foto: Enrico Robbemont

Spetterende presentatie Prins Carnaval 2016

De presentatie van Prins Carnaval 2016 vond dit jaar plaats in de Kapelzaal van La Sonnerie. Deze was voor de gelegenheid compleet aan het thema carnaval aangepast. Het optreden van de Bloaskaken zorgde ervoor dat de ruim 500 gasten al snel in de juiste vrolijke stemming kwamen.

Door: Henriette van Berkel

In de loop van de avond stroomden de carnavalsvierders binnen, en buiten in de speciaal opgebouwde tenten, in afwachting van de ontknoping wie de nieuwe prins zou worden. Er werd nog volop gegist en beredeneerd op wie die mooie hints van de afgelopen weken wel van toepassing zouden zijn. En iedereen wist natuurlijk zeker dat zijn of haar redenering klopte. De spanning nam dan ook aardig toe richting de klok van 23.00 uur. Een filmpje met een terugblik op carnaval met Prins Carel van het afgelopen jaar werkte sfeer verhogend.

23.11 uur: De Prins!
Tegen 23.00 uur was het tijd voor iedereen om in de tuin van la Sonnerie een waar spektakel te beleven. Met licht en geluid werd naar een climax toegewerkt. De eerdere hints werden via een film op een ludieke manier nog eens in beeld gebracht door Jasper van Zuuren en Arjen Brand. Op het podium traden vuurvreters op om het geheel nog spectaculairder te maken. En op het toppunt van de spanning kwam uiteindelijk de climax: Prins Carnaval van Krutjesgat is Pieter Egmond!

Het publiek reageerde enthousiast op deze prins die op zijn jonge leeftijd van 27 jaar al een mooie reputatie in Son en Breugel heeft opgebouwd. Hij is eigenaar en creatief brein achter Egmond Design, actief lid van SBC, mede organisator van het Beach Event en de man achter de curlingwedstrijden tijdens het jaarlijkse IJsfeest. Maar als carnavalsvierder is hij lid van CV de Zwoele Ridders . Met zijn vrienden uit deze club gaat hij een mooie tijd tegemoet met zijn thema voor carnaval 2016: "Eén vur allen, allen vur één"

Son en Breugel kan zich weer gaan opmaken voor een mooi feest met deze jonge, bevlogen Prins Pieter.


Foto: Enrico Robbemont
Foto: Enrico Robbemont
Foto: Enrico Robbemont
Foto: Enrico Robbemont
Foto: Enrico Robbemont