Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Onthulling naam Rolstoelpad

Zaterdag 14 november is het John Carp Rolstoelpad officieel geopend.
John Carp is vorig jaar plotseling en veel te jong overleden. Hij was zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van het rolstoelpad. Als lid van de werkgroep "wandelen op wielen" was hij het die de eerste schets van het pad maakte. Ook de informatieborden die staan opgesteld langs het pad zijn van zijn hand. Zo zijn er veel zaken die John Carp heeft gedaan voor de, voor hem zo belangrijke, natuur en het behoud hiervan. Daarom is het niet meer dan logisch dat het rolstoelpad vanaf 14 november het John Carp rolstoelpad heet.

Door: Adrie Neervoort

Bij de onthulling waren een groot aantal genodigden aanwezig waaronder ook wethouder Visser en vertegenwoordigers van het IVN en Zonhove. En natuurlijk als eregast mevrouw Cora Carp, de weduwe van John, en haar kinderen en kleinkinderen.
Vorig jaar 5 november werd het rolstoelpad geopend, maar er moest nog een beschermende maatregel genomen worden bij de toegang op de duiker van de Bontstraat. De situatie was te gevaarlijk en het in de greppel rijden van een rolstoeler was niet denkbeeldig. Daarom moest er een bruggetje komen waardoor de situatie veiliger zou worden.
Het werven van de financiën heeft tijd gekost. Uiteindelijk werd er een subsidie van de gemeente ontvangen en het restant werd door SWZ-Zonhove betaald.
Het bruggetje is in eigen beheer gebouwd door de werkgroep "Wandelen op Wielen". Het naamboord met daarop de naam van het pad is op zeer kunstige wijze uitgevoerd door Michel Smeding van het HOi-Huis.
Nadat mevrouw Cora Carp nog even stil stond bij de gebeurtenissen op vrijdag 13 november in Parijs, ging zij over tot de onthulling van het naambordje.
Het John Carp rolstoelpad is een blijvende herinnering aan iemand die niet vergeten mag worden.


Wintermarkt met regionale standhouders

In een sfeervolle winterambiance kunnen bezoekers op donderdagavond 26 november aanstaande van 19.00 tot 22.00 uur inkopen voor de feestdagen tijdens de Wintermarkt bij de Brasserie Thermae Son. Een gezellig avondje uit voor dames!
Na het grote succes van de Kerstmarkt vorig jaar organiseert Thermae Son dit jaar een Wintermarkt. In de Brasserie met zalen zullen diverse standhouders uit de regio kleding, lingerie, sieraden, tassen, delicatessen, mode- en woonaccessoires aanbieden. Unieke aanbieders zoals de Wereldwinkel Son en Breugel en aanbieders voor baby- en kinderkleding zullen aanwezig zijn. Ook aan creativiteit is gedacht. Met stands van mozaïekwerken, viltcreaties, kunstwerken en een workshop taarten maken. En wat te denken van een wijnproeverij? Kom proeven en uzelf verwennen bij de diverse culinaire stands. Met maar liefst 50 stands dient de Wintermarkt een onvergetelijke avond uit te worden.
De Wintermarkt entree is gratis. De bezoeker dient de ingang van de Brasserie binnen te lopen voor ontvangst. Voor meer informatie kijk op www.thermaeson.nl. Thermae Son is gelegen aan de Thermaelaan 2 in Son en Breugel.


Afbeelding