The Blue Stars
The Blue Stars

The Blue Stars spelen voor een uitverkocht Klooster!

Op vrijdag 4 december 2015 spelen The Blue Stars voor een uitverkocht huis van het Theater het Klooster in Nuenen. Tijdens de pre view op 12 mei 2015 van het nieuwe programma van het Klooster waren diverse artiesten die een korte presentatie hielden van hun optreden.
Die avond waren er twee sessies voor circa 400 toeschouwers. Ook The Blue Stars lieten een korte impressie van hun show zien. Dit was zo succesvol, dat dezelfde avond de voorstelling van 4 december 2016 was uitverkocht.
Vestzaktheater.
Oudejaarsavond is er geen voorstelling in het Sonse Vestzaktheater. In het begin van dit jaar was het onzeker wat er ging gebeuren met het Vestzaktheater. Hierdoor kon het bestuur helaas geen programma maken.
De Enck Oirschot.
Op vrijdag 8 januari 2016 spelen The Blue Stars in Oirschot in De Enck het programma "Voor het Donker binnen". Hiervoor zijn nog kaartjes beschikbaar. Deze kunt u direct bestellen via WWW.deenck.nl


Gratis advies van de Sint

Onlangs kwam Sinterklaas een praatje maken bij het bestuur van de Heemkundekring. Dat doet de Goedheiligman ieder jaar want hij wil graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van archeologie, monumentenzorg, genealogie en wat dies meer zij.

Zijn belangstelling gaat ook uit naar boeken op heemkundig terrein. Dat kunnen nieuwe uitgaven betreffen maar ook al wat oudere die tegen een spotprijs te koop zijn want de Sint moet zuinig zijn. Het toeval wil dat de Heemkundekring het boek "Son en Breugel. Van oudsher een kruispunt van wegen" tegen gereduceerde prijs van € 10 in de aanbieding heeft. Dit standaardwerk van Jean Coenen over de geschiedenis van Son en Breugel van de vroegste tijd tot circa 1960 mag eigenlijk in geen enkele boekenkast ontbreken. Sinterklaas had wel oren naar dit koopje en sloeg meteen een flinke partij boeken in.
Het vorig jaar bracht de Heemkundekring een nieuw boek uit. Het is een vervolg op het boek van Jean Coenen en heet "Son en Breugel 1960-1970. Tien woelige jaren beschreven en verbeeld". De eerste helft van het boek gaat over de geschiedenis van de boeiende jaren zestig in ons dorp. Het tweede deel bevat een selectie van ruim 200 foto's die vakfotograaf Piet Vriens in die periode maakte. De Sint herinnerde zich dat hij dit boek het vorig jaar aan diverse mensen cadeau had gedaan. Hij had het boek zelf ook aangeschaft en gelezen. Ook hier is zijn conclusie: dit boek is zijn prijs (€ 27,50) meer dan waard.
Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de Heemkundekring in het Oude Raadhuisje (op maandagen van 9-16 uur en op donderdagen van 13.30-16 uur), en bij Cooijmans Optiek en De Traverse tijdens openingstijden.


Sinterklaas op de fiets