Willem Berkers bij zijn werken
Willem Berkers bij zijn werken Foto:

Expositie Willem Berkers:
interactief en verrassend
veelzijdig

Willem Berkers liet van 14 november tot en met 29 november in de Oude Werf in Son een selectie zien uit zijn bestaande werken. Ze gaven niet alleen een goed beeld van zijn diversiteit in de beeldende kunst, maar ook van de ontwikkeling van zijn werk.

Zowel de bronzen beelden als de geschilderde werken waren vanuit een gedachte gemaakt, en met die gedachte werd tijdens de expositie gespeeld. De exposant verzocht zijn bezoekers zijn werk eerst rustig te bekijken zonder verdere informatie maar met hun eigen waarneming en gedachtes. Daarna werden de bezoekers gevraagd om dezelfde ronde langs de kunstwerken opnieuw te maken, maar nu met extra informatie die zijn gedachte bij de schepping van het kunstwerk beschreven.
Daardoor kwam het betreffende kunstwerk vaak in een heel ander licht te staan. Een doek dat door kleur en compositie veel vrolijkheid leek uit te stralen, werd zo een schilderij dat een zeer zware gebeurtenis uitbeeldde. De kleuren zetten de bezoeker op het verkeerde been. Deze verrassende aanvulling op de expositie gaf de bezoeker het gevoel dat hij twee totaal verschillende exposities had bezocht.

De expositie is zondag afgesloten met een optreden van de dichtgroep DichtBij. Berkers, ook lid van deze dichtgroep, toonde daarmee opnieuw een extra dimensie van zijn veelzijdigheid.

Nieuwsgierig naar zijn werk? Kijk dan eens op www.willemberkers.com