genealogieclub Son en Breugel
genealogieclub Son en Breugel Foto:

Kerstconcert met twee koren

Breugels koor `t ZINGT o.l.v. Maarten Willems en koor St. Oedenrode CANTECLEER o.l.v. Peter Raaijmakers.
Zondag 13 december in de KNOPTOREN te St. Oedenrode aanvang 20.00 uur.
Dinsdag 15 december in de BOERDERIJ te Breugel aanvang 20.30 uur
Gratis entree, Vrijwillige donatie

Hoe is het zo gekomen?
Ruim een half jaar geleden zocht koor Cantecleer ( St. Oedenrode ) toenadering tot `t Zingt( Breugel ) voor een gezamenlijk kerstconcert. Over en weer gingen koorleden bij elkaars koor luisteren naar de zangprestaties. Zo ontstond het eerste contact.
Nadat de koren elkaar goed hadden bevonden, werden de repertoirs opgesteld. Beide koren zijn samengesteld : mannen en vrouwen ; tenors- bassen - sopranen-alten. Daarna werd het flink oefenen. Elk koor zingt op eigen wijze een aantal favoriete kerstliederen. Gezamenlijk wordt een slotlied gezongen. Er zit geen wedstrijdelement in. Het gaat louter om het genieten : - van het zingen en - van het luisteren
Dus : KOMT ALLEN !!
Machteld Schneiders, koor `t Zingt, Breugel


Genealogieclub
SonenBreugel helpt

Wie op zoek gaat naar zijn voorouders kan best wat hulp gebruiken genealogieclub SonenBreugel helpt.

Na een drukbezochte kennismakingsbijeenkomst op 14 september j.l. in de Bibliotheek in Son, staat nu een tweede genealogiemiddag gepland. Belangstellenden zijn op maandagmiddag 14 december weer welkom in de Bibliotheek aan de Airbornestraat. Zij kunnen vrijblijvend binnenlopen tussen 14.00-16.30u. Om informatie te krijgen en om 'collega'-genealogen, te ontmoeten.
Zo is er veel informatie te vinden over boeken en websites, die interessant zijn voor zowel de beginnend als de gevorderd genealoog. En er is gelegenheid om met elkaar kennis uit te wisselen.
Kennisuitwisseling is ook het doel van het BibliotheekCafé op het platform van SonenBreugelverbindt.nl Na het aanmaken van een account en het aanmelden (via groepen) bij de groep Genealogie, blijft u gemakkelijk ook online met elkaar in contact.
De inloopmiddag genealogie is een samenwerking tussen Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel, Sonenbreugelverbindt en PVGE SonenBreugel.


genealogieclub Son en Breugel