campagne supergewone pleegouders
campagne supergewone pleegouders Foto:

Supergewone pleegouders gezocht

Robin (12) zoekt supergewone pleegouders
(Niet voor zichzelf maar voor de 12-jarige Demi die af en toe een weekend wil logeren)

Demi is een actieve en creatieve 12-jarige meid. Ze houdt van zingen en van dieren. Ze turnt en voetballen vindt ze ook leuk. Ze woont met haar moeder en oudere zusje in Eindhoven. Haar moeder staat alleen voor de opvoeding van haar twee dochters en heeft geen netwerk waarop ze kan terugvallen. Om het gezin af en toe te ontlasten is Combinatie Jeugdzorg op zoek naar een weekend-/ vakantiepleeggezin waar Demi een keer in de maand een weekend kan logeren. Demi is slechts een van de vele kinderen op de wachtlijst waarvoor Combinatie Jeugdzorg een pleeggezin zoekt. Gezinnen die deze kinderen een veilige en stabiele plek willen bieden.

SUPERGEWONE pleegouders gezocht
Pleegzorg is er voor kinderen die door omstandigheden tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor kortere of langere tijd in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld familie en vrienden, of bekenden van de school of sportclub. Pas als dat niet lukt, wordt gezocht naar een plekje in een 'vreemd' pleeggezin.

Om pleegouder te worden, hoef je geen superheld te zijn. Juist door heel gewoon te doen, beteken je iets supers voor een pleegkind. Het allerbelangrijkste is dat je een pleegkind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht je burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie.
Meer informatie over pleegouderschap vind je op de website www.SuperGewoneMensenGezocht.nl.

Informatieavond
Maandelijks organiseert Combinatie Jeugdzorg een informatieavond. Tijdens deze avond worden alle kanten van pleegzorg op een heldere en realistische manier belicht en vertelt een ervaren pleegouder over de eigen ervaringen. De eerstvolgende informatieavond is op dinsdag 15 december van 20.00 tot 22.00 uur, op onze locatie aan de Nuenenseweg 4 in Eindhoven. Deelname is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Graag aanmelden voor de informatieavond via (040) 245 19 45 of triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kun je via dit nummer of e-mailadres een informatiepakket aanvragen.


Kerstpakkettenactie.

In Son en Breugel gaat de kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken weer van start!
Mogen wij ook dit jaar weer op u rekenen? Er zijn in onze gemeente nog steeds mensen, die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor deze mensen is de actie bedoeld.
Wilt u ook uw steentje bijdragen en iemand anders een plezier doen?
Hoe werkt het?
U kunt uw kerstpakket of een deel daarvan afgeven bij het Parochiecentrum van de St. Petrus' Banden kerk. Ook losse producten zijn welkom. Denk bijv. aan koffie, thee, vruchten op sap, bonbons, blikken soep, lekkers voor kinderen. Of zomaar iets extra's. Bedenk wat u zelf ook graag in een kerstpakket zou vinden. (denkt u wel aan de uiterste houdbaarheidsdatum?)
De vrijwilligers van de gezamenlijke kerken in Son en Breugel zorgen er dan voor dat er pakketten worden samengesteld en bezorgd bij diegene die dat goed kunnen gebruiken.
Waar kunt u terecht?
U kunt uw pakketten tijdens de openingstijden afgeven bij het parochiecentrum St. Petrus' Banden, Kerkplein 7 in Son.
Openingstijden: elke werkdag van 9.30 – 12.00 uur.
Extra opening op zaterdag 19 december van 9.30-12.00 uur.

Hartelijk dank!
De gezamenlijke kerken van Son en Breugel.


Serious Request Son en Breugel

De voorbereidingen voor Serious Request Son en Breugel op 19 december a.s. zijn in volle gang, het beloofd een erge leuke dag te gaan worden!
Voor jouw deelname zijn sponsorformulieren en deelname polsbandjes te verkrijgen bij Expreszo, De Soepkom, Sonsport en De Wereldwinkel. Deze bandjes kun je kopen voor een donatie van minimaal 10 euro per stuk (kids 5 euro per stuk). Daarnaast kan je met behulp van een formulier sponsors zoeken en zoveel mogelijk rondjes lopen om zoveel mogelijk geld binnen te halen!
De weersverwachtingen voor De Landing op 19 december a.s. zijn goed dus redenen genoeg om mee te lopen voor kinderen in oorlogsgebieden!


ogo jeugdzorg
Afbeelding