Pierre van Tinteren, medeorganisator van het IJsfeest
Pierre van Tinteren, medeorganisator van het IJsfeest Foto: Annemieke van Tinteren

Afscheid van het IJsfeest

Afgelopen augustus werden we op slinkse wijze bij elkaar geroepen. Alle oud bestuurders van het IJsfeest de afgelopen 5 jaar. Ik had toen al twee jaar eerder afscheid genomen en een aantal anderen pas een jaar geleden. Daar kwam de grote vraag: of we allemaal nog een keer het IJsfeest mee wilden organiseren?

Na een week waren we eruit, dit gingen we natuurlijk doen en iedereen deed nog een keer mee, behalve Rinus Donkers die helaas vanwege omstandigheden moest afzeggen.
Dus enige tijd later zaten we weer op een eerste vergadering, alle oud-bestuursleden, aangevuld met de twee overgebleven bestuursleden. Het ging weer als vanouds, taken werden verdeeld en na een avond serieuze èn slappe klets gingen we weer naar huis. Ik werd verantwoordelijk voor de media en met DeMooiSonenBreugelKrant vond ik een goede partner om een IJskrant mee te maken. Het bewijs ligt voor u.

Waarom is het nu toch zo leuk een dergelijk evenement mee te mogen organiseren? Ik zal het proberen te omschrijven. De vergaderingen, om te beginnen, zijn uitjes. Naast je hoofdtaken heb je nog een aantal subtaken die gaandeweg nog verdeeld worden. Zo werd er op een avond gevraagd wie de dienstensponsors kon bezoeken. "Dat doen wij wel", zei Jan Basten, duidend op mij en hemzelf. Dus Jan en ik op bezoek bij Jan van Lieshout en Pieter Foolen. Enkele weken ervoor sprak ik Bert-Jan Leermakers, hij was aan het verbouwen en hij kreeg een hoge capaciteit stroom. Ik vroeg hem: "Mogen wij dat gebruiken?" "Van mij wel!" Was zijn antwoord. "Overleg maar met Van Lieshout en knoop het maar aan elkaar." Dus met Jan van Lieshout in gesprek of hij alles weer kon voorzien van elektra en of hij dit met BJ kon afstemmen. Jan belde BJ en al met al, nog geen 5 minuten later, was alles geregeld. Op naar Foolen, na even een broodje bij Van Der Vleuten catering te hebben gegeten. "Pieter kun jij weer geluid en licht verzorgen tegen een acceptabel tarief?" Ook hier weer direct alle medewerking.

Tussendoor nog wat containers bij Van Happen geregeld en hekken bij Erik Jennissen. Tevens op het laatste moment nog de medewerking gekregen van De Rooy transport (Gerard de Rooy) en Rendac (Koert Ackerman) en vele anderen; fantastisch dat zoveel mensen dit evenement zo'n warm hart toedragen. Dit zijn zomaar wat voorbeelden hoe iedereen klaarstaat om dit dorpse feest tot een succes te maken. Vóór maar vooral ook dóór iedereen.

Dit is voor ons de laatste keer. Hierna nemen we afscheid van "ons" IJsfeest. Al een maand loop ik trots rond in mijn IJsfeestjas, gesponsord door Hooghuis sport-kledingservice. Na deze 6de editie geven wij het stokje over aan een nieuwe groep. Ik hoop dat ook zij net zoveel plezier beleven, in het organiseren van dit mooie evenement voor jong en oud, als wij hebben gehad! Dat ook deze groep mensen de medewerking mogen krijgen van al die ondernemers en vrijwilligers uit ons dorp.
Jan Basten, Hendrik-Jan Guitink, Paul van der Vleuten, Syreeta van der Vleuten, Sanne Broks, Ronald Dinkelberg, Henriëtte van Berkel, Rob van Kempen en Rinus Donkers: ik dank jullie dat ik deel uit mocht maken van dit selecte groepje! Wij zullen elkaar nog veel zien, zonder IJsfeest maar wel dóór het IJsfeest!

Pierre van Tinteren