Afbeelding
Foto:

Dit jaar voor het eerst
't Rondje van Son!

Op zaterdag 19 december vindt voor het eerste 't Rondje van Son plaats. In teams van 3 worden in estafettevorm 6 rondjes om de kiosk geschaatst.
Er wordt geschaatst met 2 teams tegelijk, het team dat de rondjes als snelste schaatst en met het stokje in de hand over de finish komt wint de wedstrijd en ontvangt de punten!Er wordt geschaatst in verschillende poules waarbij ieder team meerdere wedstrijden schaatst. De beste teams gaan door naar de volgende ronde. Hier wordt in een knock-out systeem gestreden om een finale plek. De uiteindelijke winnaars gaan er natuurlijk vandoor met leuke prijzen en de eer van de snelste van Son!
Inschrijven is toegestaan voor alle leeftijden. Voor (ijshockey)schaatsen en helmen wordt door de organisatie gezorgd.


Wat is bierpul Curling

Bierpul Curling is een evenement dat georganiseerd wordt op ijsbanen. Zoals de naam misschien al doet vermoeden is het de bedoeling een bierpul over het ijs zo dicht mogelijk bij het midden van de cirkel te schuiven. Iedere deelnemer krijgt 2 pogingen en het team dat de meeste pullen in de cirkel schuift wint!
Het toernooi begint met een poule-fase waarin de teams van 4 personen proberen zich te plaatsen voor de volgende rondes. Hierna volgt een knock-out systeem waarin teams strijden voor een finaleplaats.