Afbeelding
Foto:

Top Dutch country muziek in het Vestzaktheater

Back to the country Part 5
De top van de Nederlandse country muziek komt op vrijdag 8 januari a.s. opnieuw naar het Vestzaktheater voor een prachtige avond vol country en rock and roll hits. Savannah, Dick van Altena en Cor Sanne zorgen al jarenlang voor een muziekavond van hoog niveau voor een vaste schare liefhebbers. De avond begint om 20.15 uur, de entree bedraagt 15,- De titel 'Back to the Country' verwijst naar de titel van een track op het album "Old Ways" van Neil Young. In deze show , wordt het publiek uitgenodigd een reis te maken "terug naar de country music". Tijdens deze reis zijn liedjes te horen die de harten hebben gestolen van miljoenen mensen over de gehele wereld.
De formule is simpel: een muzikale reis terug naar de tijd dat country en rock & roll de wereld beheersten. De gouden jaren 50, 60 en 70 waarin Johnny Cash, Hank Williams, Buck Owens, The Everly Brothers, Buddy Holly, Don Williams, Jim Reeves e.v.a. vele hits scoorden. Van recenter datum zijn The Mavericks. Ook hun muziek past in dit concept. Savannah, de meest populaire countryband van de Benelux vierde reeds haar 25-jarig bestaan. Dat betekent een kwart eeuw country op topniveau. Savannah excelleert op vocaal en instrumentaal gebied. Zowel akoestisch als elektrisch worden spetterende solo's afgewisseld met intieme liedjes. In deze geheel vernieuwde editie van Back to the Country hoort u weer vele pareltjes uit de Amerikaanse muziekhistorie. Ook de immens populaire singer-songwriter Dick van Altena, eveneens een graag geziene gast bij ons vaste publiek geeft zich helemaal in deze pure, goudeerlijke countryshow. Gastheer Cor Sanne zingt mee en is tevens de spreekstalmeester Dick van Altena (ex-Major Dundee ) en Cor Sanne beschikken over ongelimiteerde feitenkennis en zij ondersteunen hun muziekkeuzes veelal met anekdotes op humoristische wijze verteld. Back To The Country is een nostalgische ervaring waarin ruimte is voor zowel de lach als een traan.


Optreden The Blue Stars.

The Blue Stars spelen op vrijdag 8 januari 2016 in De Enck in Oirschot.
Cabaret met een zweem van vroeger en een knipoog naar vandaag'.
De voorstelling is een mix van cabaret, muziek, nostalgie en weemoed en dat alles in een vrolijke setting.

Dit is wat u kunt verwachten in het mooie theater De Enck in Oirschot.
Kaartjes á 15,00 euro zijn rechtstreeks te bestellen via de website van theater De Enck. www.deenck.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.


Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Vrijwilligerswerk is onbetaald en niet verplicht werk dat iemand doet voor anderen of voor de samenleving. 42% van de Nederlanders boven de 18 jaar is vrijwilliger. Dat zijn ruim 5,4 miljoen mensen die in Nederland iets aan vrijwilligerswerk doen. Dit kan zijn bij een sportclub, in het onderwijs, de welzijnssector of in de zorg.
Gemiddeld doen zij 3,7 uur aan vrijwilligerswerk per week. Dat betekent 1 miljard uur vrijwilligerswerk per jaar!

Door Désirée Brugmans

Voor zoveel vrijwilligers is het zo vanzelfsprekend wat ze doen, dat ze geen extra persoonlijke aandacht willen en daarmee ook zeker niet in de krant hoeven te komen. "Ach, wie ben ik nu om met mijn verhaal in de krant te staan? Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond," is een veelgehoord antwoord als we als redactie een interviewafspraak willen maken.

Bijzonder om dan na het publiceren van de verhalen zoveel spontane reacties te krijgen in de trant van "Ik wist helemaal niet dat jij dit werk doet. Wat een mooi werk!"
Of "Dat je dat durft om te vertellen wat je niet goed kunt en dat je zelf beperkingen hebt. Ik vind dat echt dapper!"

Daarom: Dank aan alle vrijwilligers die we in het afgelopen jaar een podium hebben mogen geven. Fijn dat er over zoveel mooie activiteiten en werk is verteld!
Mooi om te zien dat er in Son en Breugel zoveel warme harten zijn.
We hopen dat we in 2016 weer veel mooie verhalen en ervaringen mogen delen!


Afbeelding
Afbeelding