Afbeelding
Foto:

Inschrijven deelname carnavalsoptocht

Inschrijven deelname carnavalsoptocht van CV de Krutjesrapers Zondagmiddag 7 februari zal om 13.11 uur het startsein voor de jaarlijkse carnavalsoptocht gegeven worden. De start is vanaf de hoek Piet Heinlaan en de Evertsenlaan in Breugel.

De optochtcommissie heeft inmiddels een aantal voorbereidingen getroffen en de deelnemers aan de optocht van het afgelopen jaar hebben de eerste informatie ontvangen.
Onder de bezielende aanvoering van Prins Pieter met zijn motto "Een vur allen, allen vur een!" zal dit ongetwijfeld gaan slagen. Een aantal wagenbouwers zijn al geruime tijd bezig om het publiek ook dit jaar weer met hun creatie te verrassen.
Maar naast de wagenbouwers hopen we dat heel veel inwoners uit Son en Breugel geïnspireerd raken om mee te doen en er een kleurrijke optocht van te maken.
Inschrijven is mogelijk in de categorieën wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, duo's en individuelen.
Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij Lederwaren Albert Boudewijns aan de Nieuwstraat en bij Hans Poppelaars Orionlaan 31 in Breugel. Ook is het mogelijk om online in te schrijven op de website van de Krutjesrapers; www.dekrutjesrapers.nl
Inschrijven is mogelijk tot donderdag 28 januari tot uiterlijk18.00 uur bij een van deze adressen.
Wij vragen speciale aandacht voor het optochtreglement die ook op de website van de Krutjesrapers staat.
Het bestuur en de optochtcommissie zijn al enige tijd in overleg met elkaar over de wijze van jureren en de verdeling van het prijzengeld.
Komende carnavalsoptocht zal er gejureerd worden op de aspecten: Algemene indruk – Originaliteit – Kwaliteit en Presentatie
Het verdeling van het prijzengeld zal ook aangepast worden om met name de jongere jeugd te stimuleren om aan de optocht mee te gaan doen.

Daarom willen we met name de jeugd uitnodigen hun creativiteit aan het grote publiek te laten zien. Bespreek samen met je vriendjes en vriendinnetjes wat je zou willen doen en je ouders verlenen hierbij ongetwijfeld wel hand - en spandiensten.
Zo waarborgen we ook voor de komende jaren een volwaardige optocht waar we in Son en Breugel trots op mogen zijn.
In iedere categorie is een prachtige beker en geldprijzen beschikbaar.
Ook zijn er twee publieksprijzen in de categorie "wagens" en de categorie "overigen" te winnen en hiervoor wordt het publiek tijdens de optocht uitgenodigd om hun stem uit te brengen.
Zo rond de klok van 16.30 uur zal de prijsuitreiking in de grote tent beginnen en weten we wie de felbegeerde prijzen in de wacht geslepen hebben.
Ook dit jaar vragen we de speciale aandacht van alle deelnemers voor de voortgang van de optocht en om bij de voorbereidingen al rekening te houden dat er een voortgaande beweging blijft bestaan.
Pas de act hierop aan en voorkom dat de toeschouwers te lang moeten wachten.
Wij wensen alle deelnemers veel succes met de voorbereidingen om met een prachtige creatie voor de dag te komen.


De olie in de motor…..

….dat zijn de Bloaskaken al sinds jaar en dag tijdens de Krutjesgatse Zittingsavonden.
Elk jaar weer een vanzelfsprekendheid en zoals ze zelf zeggen een kwaliteit die niet zonder een grondige voorbereiding tot stand kan komen. Een kijkje in de keuken van onze Hofkapel.

Elk carnavalsseizoen betekenen de zittingsavonden voor ons hét muzikale hoogtepunt, met name omdat we tijdens deze avonden onze muzikale veelzijdigheid kunnen laten horen. Het is belangrijk feeling te hebben voor de wisselwerking tussen artiest en tent en vooral spontaan in te spelen op (on)verwachte situaties.
In onze beleving vormt "levende muziek" de rode draad van de avond; meewerken aan de intrade van de prins, acts voorzien van passende op- en afmarsen, artiesten begeleiden en de avond voorzien van een passend begin en eind.
Ons doel is om alles als vanzelfsprekend en spontaan over te laten komen, maar we weten dat dit enkel kan slagen als alles tot in detail is voorbereid. Alle repetities hebben als doel om goed op elkaar ingespeeld te zijn en zodoende met een perfecte timing de bezoekers een soepel lopend programma voor te schotelen.

In de aanloop naar de Zittingsavonden hebben we intensief contact met de artiesten over de gewenste begeleiding en/of omlijsting van de act.
Het begeleiden van zang-acts is het meest intensief, maar het geeft bij succes een geweldige kick. Om dit te doen slagen zijn een klik met de artiest, een goed arrangement en intensief repeteren de ingrediënten voor succes.
Het moeilijkste onderdeel van de avond blijft het begeleiden van de tonpraters en het inschatten om al dan niet te touchen. Dit is iets waarbij veel gevoel voor timing noodzakelijk is en waarbij gelukkig onze leider Dirk Keijzers door de wol geverfd is. Hoe simpel dit ook lijkt, zelfs dit wordt voorbereid door de verschillende buuts op voorhand te kennen. Daarnaast moeten we natuurlijk zorgen dat we allemaal gefocust zijn.

Van 7 tot 12 uur zitten we ook dit jaar weer 4 avonden met veel plezier op het puntje van onze stoel om u als publiek een soepel lopend programma met het juiste tempo voor te schotelen en op een passende manier de verschillende acts nét dát extra tintje te geven.
Daar doen we het voor; mensen vermaken en met een voldaan gevoel naar huis laten gaan, zonder daarbij speciaal op de voorgrond te willen treden.

De Bloaskaken, niet alleen de olie in de motor van de Krutjesgatse Zittingsavonden, maar tegelijkertijd ook de muzikale Turbo!


Afbeelding