Afbeelding
Foto: Bart Brands

Son en Breugel heeft
voedingsbodem voor zangtalent

Men neme een aantal jonge, talentvolle Sonse zangers, voeg daarbij een regionale productie en een zangdocente met visie en je komt uit op een muzikale reis in musical-land.
A Musical Journey is een verrassende samenwerking om een grotere reikwijdte te creëren voor projecten op cultureel gebied. In dit geval: jonge zangers een kans geven om podiumervaring op te doen in een productie.

Door:Yvonne van Beek

Het idee
Het samenwerkingsproject is een idee van Helga Westerman. "In mijn zangstudio werk ik regelmatig met jong talent. Zonde om dat talent alleen in de zangstudio te horen. Daarom zoek ik graag met mijn zangers het podium op. Om nu eens te ervaren wat zingen in een productie betekent, ben ik de samenwerking aangegaan met Stichting Kempenproducties. Deze stichting organiseert bijvoorbeeld theater en musicals in concert. Samen met Kempenproducties en regisseuse Karin Roest, ben ik nu in de gelegenheid om de jonge talenten letterlijk en figuurlijk een mooi podium te bieden."

De uitwerking van het idee
Uit 10 bekende musicals (onder andere Phantom of the Opera, Wicked, Les Misérables en Footloose) worden solonummers en ensemblestukken gezonden. De nummers worden aan elkaar verbonden middels toneel en dans. "Geen gewone zangavond waar ieder zijn partij zingt, maar echt theater met licht en decor. Echt genieten dus van een compleet plaatje."

Bestse voedingsbodem
Een groot deel van de cast van A Musical Journey komt uit Son en omgeving. Waar voor hen de muzikale reis eens begon bij het nemen van individuele zanglessen bij Zangdocente Helga Westerman zet deze reis zich voort via producties op het podium. Een aantal leerlingen zijn daarnaast bezig met een opleiding, of hebben een baan, waarin hun stem centraal staat. "Zo zijn er leerlingen die via hun opleiding in het professionele zangcircuit terecht komen, maar ook leerlingen die doorgaan in de logopedie. De interesse hiervoor is gekomen vanuit de zang. Dit onderstreept het belang van muziek- en dansonderwijs op jonge leeftijd" zo vertelt Helga enthousiast.

Komt dat zien
A Musical Journey vindt op 19 maart een podium in het Klooster in Nuenen en op 18 juni in het buitenluchttheater De Hunnebergen in Luyksgestel. Een prachtige gelegenheid om de ontwikkeling van ons Bests talent te zien. Kaarten kunnen worden besteld bij desbetreffende theaters.


Afbeelding