Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Peuterwerk breidt uit op De Bloktempel

Op Brede School De Bloktempel gaat het peuter(speelzaal) werk in de ochtend voor peuters van 2-4 jaar uitbreiden.

Met dagopvang én peuterwerk heeft de Bloktempel een volledig voorschools aanbod voor alle kinderen van nul tot vier jaar.

Peuter( speelzaal) werk
Korein Kinderplein verzorgt naast de dag- en naschoolse opvang, ook peuterwerk op woensdag en vrijdag op De Bloktempel. De pedagogisch medewerkers die er de peuters begeleiden zijn opgeleid in het werken met een VVE-methode (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Zij bieden de peuter een ontwikkelingsrijk aanbod van materiaal en activiteiten om iedere peuter speels te stimuleren en voor te bereiden op de basisschool. Binnen De Bloktempel werken onderwijs en opvang samen zodat de stap van peuter naar school kleiner wordt.

We willen het aantal ochtend waarop peuterwerk geboden wordt uitbreiden. Welke ochtenden dat worden stemmen we graag af met de ouders die er voor hun peuter gebruik van willen gaan maken. De tijden, van 8:30 tot 11:00 uur, sluiten zo goed mogelijk aan bij de schooltijd.

De gemeente betaalt mee in de kosten als ouders van de peuter niet beiden werken en/of studeren. Ouders met recht op kinderopvangtoeslag, omdat ze beiden werken en/of studeren, kunnen gebruik maken van medebetaling via de kinderopvangtoeslag.

Interesse
Hebt u interesse of vragen?
U bent welkom op de informatieavond op donderdag 31 maart om 20.00 uur in De Bloktempel. Voor informatie of aanmelding voor de informatieavond kunt u contact opnemen met Astrid Jacobs (gebiedsmanager) via: a.jacobs@korein.nl of via (06 ) 10 70 64 74


Basisschool De Ruimte neemt kunstbrug in gebruik.

Op maandag 14 maart is de kunstbrug van basisschool De Ruimte in gebruik genomen.

De brug vormt de verbinding tussen de school en het openbare speelterrein dat voor de school is gelegen. Ondanks dat het speelterrein nog niet helemaal af is werd het tijd om de brug in gebruik te nemen. De verwachting is dat in mei van dit jaar het speelterrein af zal zijn en redelijk begroeit.
Tientallen enthousiaste kinderen namen na een korte toespraak van directeur Michiel van Dijck en ontwerper Frank Havermans de brug in gebruik. Ook het speelterrein werd door de kinderen in gebruik genomen. Ook al is het nog niet af het is nu al een heerlijke plek om te spelen.