Symposium Bewegen, Bewezen Gezond in Bernheze

Als Running Team Bernheze zijn we druk bezig met de voorbereiding op de Roparun.
Dat betekent veel trainen en veel organiseren. Iedereen heeft een taak en draagt zijn of haar steentje bij. En ondertussen zijn we in ons hoofd allemaal bezig met dat ene doel: palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dat is waar we het voor doen, waar we onze energie in stoppen en waar we de kilometers voor gaan rennen. "Leven toevoegen aan de dagen, als er geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven".
We willen graag de verbinding leggen tussen dit goede doel en de sportieve uitdaging. Dat doen we met een symposium in CC De Pas in Bernheze op 13 april van 19.00 tot 22.00 uur. Een symposium over hardlopen, bewegen en gezondheid. Bevlogen lopers, wetenschappers en specialisten delen hun kennis over hardlopen en bewegen.

Topsprekers
We zijn erin geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen. Wim Bens, Rabobank Tilburg, vertelt waarom hardlopen gezond en leuk is. Erik Hulzebos, medisch fysioloog UMC Utrecht, deelt wetenschappelijke inzichten op het gebied van looptraining en Anja van Geel, sportdiëtiste, gaat in op de rol van voeding tijdens (top)prestaties.
In het tweede gedeelte vertellen wetenschappers Laurien Buffart van VU medisch Centrum en Martijn Stuiver van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis over het effect van bewegen, tijdens en na de behandeling van kanker en tijdens palliatieve zorg. We vinden het waardevol dat ook (ex)patiënten bereid zijn om hun ervaringen te delen.
Aanmelden: symposiumroparun@gmail.com.
Kosten € 5,- p.p. ( te betalen bij entree )


Cruise informatiedag

Zaterdag 19 maart organiseren wij een Cruise informatiedag.
Laat u op deze dag informeren en inspireren over een cruisevakantie. Wij verzorgen in samenwerking met diverse organisaties 5 interessante presentaties:
11.00 uur MSC Cruises – 'not just any cruise'
12.00 uur AIDA Cruises - cruisen in clubstijl: ongedwongen, sportief, dynamisch, informeel
13.00 uur TUI Cruises - alles wat u wilt weten over uw cruisevakantie
14.00 uur Hapag-Lloyd Cruises - exclusief, gastronomie, avontuur, expeditie, ontdekking, luxe, familie
15.00 uur Holland America Line - de mooiste manier om de wereld te ontdekken

Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze.
Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven.
Toegang is gratis.