Afbeelding
Foto:

Hooggevoeligheid nog eenmaal bij Bibliotheek Son en Breugel

Nog één thema avond in Bibliotheek Dommeldal
Na de drie drukbezochte thema avonden die Bibliotheek Dommeldal organiseerde rond het coachen van kinderen, volgt nu de laatste avond. Nog éénmaal komt Mariska Ruissen vertellen over hooggevoeligheid. Op dinsdagavond 12 april, van 20.00-22.00u, in de bibliotheekvestiging van Son&Breugel.

Hooggevoelig
Hooggevoeligheid, er wordt de laatste jaren steeds meer over gezegd en geschreven, maar wat is het nu eigenlijk? Het is in elk geval niet het zoveelste labeltje, zoals AD(H)D of PDD-NOS. Maar het is een eigenschap die één op de vijf mensen bezit. Kinderen en volwassenen die hooggevoelig zijn, kunnen zich anders voelen. Ze zijn snel overprikkeld en vermoeid, en voelen zich in groepen al snel onbegrepen of overweldigd. Maar als je weet hoe om te gaan met hooggevoeligheid, kun je het eenvoudig tot kracht maken, in plaats van tot last.
En wat kun je praktisch doen wanneer je denkt dat je kind hooggevoelig is, of wanneer je zelf hooggevoelig bent? Geen (hooggevoelig) persoon is immers hetzelfde! Als je de gevoeligheid van je kind (en/of van jezelf) beter leert begrijpen, kun je met simpele aanpassingen het leven al een stuk eenvoudiger maken.
Op deze thema-avond krijg je informatie over hooggevoeligheid en praktische tips voor thuis en op school. Deze avond is uitermate geschikt voor ouders, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt. Want naast achtergrondinformatie over hooggevoeligheid krijg je veel praktisch toepasbare tips. Daarbij is ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. En natuurlijk ga je naar huis met boekentips!

Mariska Ruissen
Kindercoach Mariska Ruissen heeft in Breugel een praktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders: De Waterspiegel. Zij is gespecialiseerd in hooggevoeligheid en trauma. Kinderen en volwassenen met een hooggevoelig systeem kunnen negatieve ervaringen eerder in hun lichaam opslaan in de vorm van trauma. Ook trauma is met deskundige begeleiding sneller te boven te komen.

Toegang
Er zijn voor deze avond nog een klein aantal kaartjes te bestellen, via de website op: http://no.nl/AanmeldenKaartjes. Leden van de Bibliotheek krijgen, op vertoon van hun biebpas, €1,= korting op de toegangsprijs van €3,=.


Beschuit met muisjes op het hertenkamp

Er is weer volop jong leven in het hertenkamp aan de Dommelpas.
Er zijn onder andere geitjes en lammetjes geboren. Op zondag 10 april tussen 13.00 en 16.00 uur organiseren wij daarom een kraamfeestje.
U bent van harte welkom in het hertenkamp om een kijkje te nemen in de stal en de dieren te aaien.
Verzorger Cor Essens is aanwezig om te vertellen over de dieren en uw vragen te beantwoorden.


Afbeelding