Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

In goede tijden toegezegd. Gij luide voort, al gaat het slecht

Dit is een tekst die is ingegoten op een van de klokken van het Son en Breugelse Carillon. De schenker, een plaatselijk bedrijf, schonk de bijna 200 kg wegende klok in 1975 aan de gemeenschap. De economie draaide toen ook slecht. Het bedrijf wilde dit kennelijk vastleggen voor enkele eeuwen. Want zolang kunnen klokken wel meegaan.
Toch werden er ondanks de crisis toen nog 47 andere klokken geschonken door burgers en bedrijven voor de installatie van een carillon. In 2001 schonk de 100-jarige Rabobank de 2 aan de 4 oktaven nog ontbrekende zware klokken.
Het carillon laat zich meer dan 16.000 keer per jaar horen en verkeert muzikaal in blakende gezondheid dank zij het goede onderhoud door de gemeente. De eigenaar.
De Stichting Vrienden van de Beiaard let op het functioneren van de kostbare installatie en regelt en verzorgt al 41 jaar de bespeling ervan.


Koningsdag:
de toren
beklimmen!


Op de a.s. Koningsdag is de toren weer opengesteld voor bezoekers, die de 100 treden willen beklimmen. Je kunt dan boven de amateurspelers aan het werk zien aan het klavier en de klokken van het carillon van nabij zien en horen.
Ook vindt er een demonstratie plaats van het automatisch speelwerk dat iedere dag 44 keer over het centrum van Son klinkt.
De toegang is via de kleine deur aan de zijkant van de toren. Daar is ook beneden een bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Beiaard aanwezig om de bezoekersstroom in goede banen te leiden.
Tip voor fotografen: ook foto's maken van het uitzicht op de omgeving is vanuit de toren heel goed mogelijk!
Openstelling toren op Koningsdag van 12 tot 14 uur.
U bent van harte welkom!


Inlooptocht samenloop voor hoop

Op zondag 24 april wordt vanuit Son en Breugel een 'inlooptocht' georganiseerd voor de Samenloop voor Hoop, om de benen alvast los te maken!

Wandelaars kunnen kiezen uit een mooie natuurwandeling van 8 of 12 kilometer rondom het dorp. De opbrengst van de inlooptocht gaat volledig naar de Samenloop voor Hoop, die op 4 en 5 juni 2016 plaatsvindt.

Vertrekpunt is het Pieter Brueghelplein in Breugel, tussen 9 en 11 uur.
Inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding lopen gratis mee. Voor versnaperingen onderweg wordt gezorgd.

Team Voor Mekaar, één van de deelnemende teams aan de Samenloop voor Hoop, organiseert deze wandeltocht – en hoopt op zoveel mogelijk deelnemers voor het goede doel. Vooraf aanmelden is mogelijk via teamvoormekaar@gmail.com of de Facebookpagina facebook.com/teamvoormekaar.


Afbeelding