Afbeelding
Foto: FotoReza

Beste deelnemers, vrijwilligers en publiek!

De 5e editie van het schoolhandbaltoernooi is wederom een geslaagde dag geworden!
Wij als organisatoren kijken terug op een geslaagde dag met als rode draad sportiviteit en gezelligheid! Het was een super toernooi met alle onderdelen wat een geslaagd toernooi moet hebben. Winnaars, blijdschap, stoere teamnamen, leuke liederen, respect voor elkaar en een mooie beker.
Basisschool de Ruimte is er weer met de felbegeerde bokaal vandoor gegaan dit jaar. Maar het is een feit dat de wisselbeker volgend jaar weer wordt ingezet op het volgende schoolhandbaltoernooi. Welke school gaat er dan van door met deze prachtige prijs?
Wij als Handbalvereniging Apollo willen dan ook alle deelnemers en alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun tomeloze inzet en plezier. We hebben heel wat mooi handbal gezien vandaag van alle teams. Je kon zien dat alle deelnemers goed geoefend hadden! Ook willen wij natuurlijk graag van jullie terug horen hoe de dag volgens jullie geweest is en of jullie dus volgend jaar ook weer mee zullen doen?
Voor de kinderen en of ouders die meer informatie willen over handballen bij Apollo in Son kunt u ook terecht op onderstaande email adres.
Laat een berichtje achter op onze facebook pagina met hoe je het schoolhandbaltoernooi 2016 van Handbalvereniging Apollo gevonden hebt.
Facebook: Handbalvereniging Apollo Son
Of stuur een mailtje naar: ericdevolder@live.nl of Elfismits@hotmail.com Vergeet niet onze pagina te liken!


Efficiënt DKV Corridor D1 wint in Mariahout van Flamingo's D1

Mariahout - Na een succesvol seizoen in de zaal kon er afgelopen weekend begonnen worden aan de competitie in de buitenlucht.
Op deze mooie zomerse dag in april was de eerste wedstrijd in Mariahout tegen De Flamingo's D1. Dit is een geduchte tegenstander met enkele zeer technische dames en een enthousiaste coach. De Corridor D1 trainers Ilse en Renate hadden flink gepuzzeld met de opstelling, ze zaten dit keer niet heel dik in speelsters, er waren zelfs geen wissels voorradig.

Corridor D1 begint wat afwachtend en komt al vrij snel met 1-0 achter. De Flamingo's spelen leuk en mooi korfbal, maar hebben geen echte "killer" in het team, waardoor de vele open kansen niet benut worden. De Corridor D1 komen niet echt in het stuk voor, maar toch verrassend uit het niets op 1-1. Elianne wordt knap vrij gespeeld en gooit knap raak. De Flamingo's D1 krijgen een tikje en het mooie korfbal wat er voor de gelijkmaker nog werd gespeeld is plots niets meer van te zien. De Corridor D1 speelt ook niet overtuigend, maar komt toch voor de rust nog op voorsprong. Opnieuw is het Elianne die na een lange vloeiende aanval raak gooit: 1-2. Nog voor de pauze krijgen de Flamingo's enkele niet te missen mogelijkheden, maar opnieuw staat het vizier van de meiden uit het dorp van Maria niet op scherp.
De Flamingo's D1 zijn ook na de pauze de betere, maar het gaat door met wat het ook voor de rust al deed: missen van kansen. De Corridor D1 gaat er beter mee om en Wysaam lijkt het duel vroegtijdig te beslissen:1-3. Hierna krijgt Corridor D1 veel kansen om verder uit te lopen, maar Elianne en Joyce hebben pech in de afronding. De meiden uit Mariahout blijven er nog in geloven, maar het lukt ze niet om nog dichterbij te komen. DKV Corridor D1 blijft subliem op de been en gezien het goede spel in de tweede helft zijn de eerste punten verdiend binnen.

Na afloop zijn de trainers Renate en Ilse blij met het resultaat en trots op de speelsters. Door de overwinning in Mariahout, waar de Breugelse meiden het traditioneel altijd lastig hebben, beginnen ze als koploper in poule D-D2H. Over twee weken moeten de meiden weer aan de bak, dan komt het stugge Prinses Irene D2 uit Nistelrode op bezoek in Breugel.


SBC D4 kansloos tegen de koploper

Koploper Spoordonkse Boys D1 kwam zaterdag 2 april langs in Son.
Uit verloor SBC D4 met 5-1, ondanks een goede tweede helft. Dat Spoordonk kampioen wordt, is al zo goed als zeker; vorige week versloegen ze nummer twee, en de enige concurrent, Nuenen D3 bijzonder gemakkelijk met maar liefst 9-1.
SBC D4 staat met twee punten laatste in de poule, dus dit zou wel eens moeilijk kunnen worden.

Door: Richard van de Vorst

In de beginfase was er nog geen verschil te zien tussen de twee ploegen, maar bij de eerste beste aanval van de rood witte staat het al 0-1. Duco antwoord direct voor SBC D4 en maakt koelbloedig de gelijkmaker. Er is zowaar hoop voor de oranje hemden. Maar helaas krijgt SBC D4 weer een tegenvaller te verwerken als het een makkelijk gegeven penalty tegen krijgt. Deze wordt gretig benut: 1-2. Een paar minuten later ligt de 1-3 al in het net na een prachtig schot van hun linkerspits, Balder is kansloos. SBC D4 lijkt aangeslagen en na wederom een mooie aanval van de Spoordonkse Boys staat het plotseling al binnen twintig minuten 1-4. In het vervolg zijn de beste mogelijkheden echter voor de koploper en SBC D4 mag zijn handen dicht knijpen dat het voor rust niet op grotere achterstand staat.
Na de hervatting voorkomt Balder direct met een uitstekende redding een tegentreffer. De wedstrijd ploetert voort en SBC D4 creëert zelfs mondjes maat wat mogelijkheden. Zo schiet Chris van de Vorst in kansrijke positie maar net over. Maar als Spoordonk weer een keer in buurt van het Sonse doel komt levert het echter weer een tegentreffer op. Dit keer raakt Bram ongelukkig de bal al laatste: 1-5. Maar SBC D4 probeert er het beste van te maken en Robbie zijn schot gaat maar net langs. Achterin probeert Chris Weijers te reden wat er te redden valt. Op de counter blijven de Spoordonkse Boys D1 levensgevaarlijk en het krijgt veel grote kansen. Tussen het missen van de twaalf (!) grote mogelijkheden maken ze er toch nog vijf goals bij, zodat het uiteindelijk 1-9 wordt.